Τραμπ με Μακρόν και αλ Σίσι για τη Λιβύη: Άκουσε τα παράπονά τους για τον Ταγίπ Ερντογάν

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν. EPA, IAN LANGSDON




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στους ομολόγους του της Γαλλίας και της Αιγύπτου: Όπως ενημέρωσε ο ίδιος σήμερα το πρωί μίλησε με τον Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και τον στρατηγό αλ Σίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση αφορούσε βασικά τη Λιβύη και γενικότερα την ανατολική Μεσόγειο. Ο Λευκός Οίκος δεν εξέδωσε ακόμα ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες των τηλεφωνικών συνομιλιών. Τις συνομιλίες ανακοίνωσε ο κ. Τραμπ, ο οποίος είπε πως μίλησε και με άλλους ηγέτες, χωρίς να δώσει τα ονόματα.

Πιστεύεται πως οι συνομιλίες με τους προέδρους της Γαλλίας και της Αιγύπτου είχαν ως βασικό αντικείμενο τα παράπονα των δύο ηγετών για την απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί εχθρούς τους κ. Μακρόν και αλ Σίσι.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου βρέθηκε την Τετάρτη στο Παρίσι και συζήτησε την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας εναντίον της γαλλικής φρεγάτας. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ομπράϊαν θεωρεί πως ευθύνεται για το περιστατικό το τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Τραμπ και Σίσι συμφώνησαν στη διατήρηση της εκεχειρίας στη Λιβύη: “Πυρετός” πολέμου…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: