Τραμπ και Μακρόν συμφώνησαν ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων στη Λιβύη επιδείνωσε την κατάσταση

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στο Παρίσι. Δεξιά η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ. EPA, CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε τη θέση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η παρουσία των τουρκικών, των ρωσικών και άλλων δυνάμεων στη Λιβύη, επιδείνωσε την κατάσταση στη χώρα.

Οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν την Δευτέρα για μία σειρά κρίσιμων θεμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο εμφύλιος της Λιβύης. Ο κ. Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου αλ Σίσι.

Τις συνομιλίες ανακοίνωσε αρχικά ο κ. Τραμπ. Στη συνέχεια εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο. Η αμερικανική Προεδρία δεν αναφέρει ονομαστικά την Τουρκία και τη Ρωσία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε διεξοδικά στην παραβατικότητα της κατοχικής δύναμης σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο της Γαλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Μακρόν συζήτησαν κρίσιμα διμερή και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων τρόπων για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Λιβύη, η οποία επιδεινώθηκε από την παρουσία ξένων δυνάμεων και όπλων. 

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Today, President Donald J. Trump spoke with President Emmanuel Macron of France. President Trump and President Macron discussed critical bilateral and global issues, including ways to de-escalate the situation in Libya, which has been exacerbated by the presence of foreign forces and arms.

Τραμπ με Μακρόν και αλ Σίσι για τη Λιβύη: Άκουσε τα παράπονά τους για τον Ταγίπ Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: