Τουλάχιστον 15 τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν προς το Καστελόριζο: Δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν, λέει ο Ερντογάν

File Photo: Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ




Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, μετά την έκδοση Navtex από την Τουρκία για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές, που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου, αυτή την ώρα τουλάχιστον 15 πλοία βρίσκονται πέριξ της περιοχής.

“Το γεγονός ότι το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis θα πραγματοποιήσει ερευνητικές δραστηριότητες στις καθορισμένες περιοχές έχει θορυβήσει τον ελληνικό στρατό”, γράφει προκλητικά η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Τονίζει μάλιστα το δημοσίευμα την εσπευσμένη επιστροφή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Ερντογάν: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για τα γεωτρύπανα μας

Λίγη ώρα μετά την έκδοση navtex για έρευνες στα νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μήνυμα πως δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για τα βήματα που ακολουθεί η Άγκυρα.

  • Συγκεκριμένα, στην ομιλία του για την επέτειο δύο χρόνων από την εγκαθίδρυση της προεδρικής δημοκρατίας στη γειτονική χώρα, ο Ερντογάν τόνισε πως «εμείς για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα πλωτά γεωτρύπανα δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός».

«Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε.

HJ, με πληροφορίες από Γενί Σαφάκ-Καθημερινή

Γενική επιφυλακή 20λεπτου σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις: Ανάκληση αδειών σε Αιγαίο, Έβρο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: