Το Σαββατοκύριακο Μητσοτάκη στα βουνά της Ηπείρου: Έφτασε η ώρα των αποφάσεων

File photo Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μπροστά από το άγαλμα του Ευάγγελου Αβέρωφ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μέτσοβο, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/STR




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Κέρκυρα για μονοήμερη επίσκεψη.

Ο στόχος της επίσκεψης είναι να δείξει ότι το νησί αυτό είναι έτοιμο να υποδεχθεί τουρισμό. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί κάποια από τις επόμενες εβδομάδες και στη Σαντορίνη.

Η μετάβαση όμως δεν θα γίνει με αεροπλάνο. Θα γίνει οδικώς και θα έχει στάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HJ ο κ. Μητσοτάκης θα συνδυάσει αρκετά πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο δρόμο προς την Κέρκυρα θα κάνει τουλάχιστον δύο στάσεις. Η πρώτη θα είναι στην Άρτα όπου θα επισκεφθεί το ανασκευασμένο Γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο των Βαλκανίων, στον ποταμό Άραχθο που είχε γκρεμιστεί πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας θεομηνίας.

Και τι θα κάνει όλο το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο, πριν πάει στην Κέρκυρα. Μα φυσικά τον περιμένει ένα διήμερο ξεκούρασης και περίσκεψης στα βουνά της Ηπείρου. Όπως έχει πει και ο ίδιος, τις σοβαρές αποφάσεις τις λαμβάνει στο βουνό.

Και τι θα αποφασίσει αυτή τη φορά; Δυο πράγματα. Το πρώτο είναι αν και κατά πόσο θα κρατήσεις ανοιχτό στο μυαλό του το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Κανείς δεν λέει ότι θα επιδιώξει αυτές τις εκλογές αλλά κανείς επίσης δεν μπορεί και να τις αποκλείσει. Πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη στιγμή.

Κατά τα λοιπά, η πρώτη χρονική προτεραιότητα είναι ο ανασχηματισμός. Όχι το αν θα γίνει, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς και άλλωστε είναι και λογικό. Αλλά το πότε θα γίνει. Αν θα γίνει τώρα, δηλαδή μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, στις 17 και 18 Ιουλίου ή αργότερα, στα τέλη Αυγούστου.

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει σήμερα με βεβαιότητα. Ίσως θα μπορεί να το κάνει την επόμενη εβδομάδα.

Hellas Journal

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Διαβάστε όλα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΣΧΟΛΙΑ

Σώστε την Ελλάδα από τα τροχαία, όχι μόνο από τον κορωναϊό: Πεθαίνει κάθε μέρα στο δρόμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: