Το «Desiterra Resort, είναι το ιδανικό κατάλυμα», η «γη της επιθυμίας», λέει ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος…

Το «Desiterra Resort» στη Σαντορίνι. Ένα διαμάντι στις Κυκλάδες. Φωτογραφία via desiterra.gr




Ο Δημήτρης ήθελε να δείξει στη Βίβιαν, το νησί που τον είχε μαγέψει, που δεν ήταν άλλο από τη Σαντορίνη..

Σε εκείνο το ταξίδι, ο Δημήτρης αποφάσισε να παντρευτεί τη Βίβιαν… Παντρεύτηκαν και την επόμενη φορά που επισκέφθηκαν το νησί του έρωτα τους, εξερεύνησαν την κάθε του σπιθαμή… Την έμαθαν ίσως καλύτερα κι από τους ντόπιους. Όνειρο τους, ήταν εκεί, να χτίσουν το δικό τους ξενοδοχείο.

Το όνειρο έγινε στόχος κι ο στόχος πραγματικότητα… Κι έτσι πριν από πέντε χρόνια, έχτισαν το Desiterra (Desire+Terra δηλαδη τη «Γη της Επιθυμίας», με προσδοκία, ο κάθε τουρίστας που επισκέπτεται το «Desiterra Resort», να συναντά, αυτό που αισθάνθηκαν κι οι ίδιοι την πρώτη φορά… Ευχή τους στην πιο όμορφη ανατολή του ηλίου, οι φιλοξενούμενοι τους να ανακαλύπτουν τις δικές τους επιθυμίες… και μέσα στο ίδιο ταξίδι, να γίνουν ήδη πραγματικότητα…

  • «Το ξενοδοχείο αυτό, χτίστηκε με πολύ αγάπη και με πολύ μεράκι., από δύο ανθρώπους, που από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη, αγάπησαν το νησί και έκαναν πρωταρχικό στόχο της ζωής, να δημιουργήσουν εκεί το δικό τους ξενοδοχείο, ένα χώρο, που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε σύγχρονου επισκέπτη , με σεβασμό τόσο στην ντόπια, μοναδικη Κυκλαδικη αρχιτεκτονική, όσο και στον άνθρωπο, στον ντόπιο και τον ξένο επισκέπτη.

Το όραμα για τη Desiterra, ειναι να προσφέρει διαχρονικά πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές, σε έναν αυθεντικό Σαντορινιό χώρο, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι είναι και το διαχρονικά ζητούμενο του επισκέπτη του νησιού…! Να δει, να μυρίσει, να απολαύσει, να γευτεί, να ζήσει την Σαντορίνη και να επιστρέψει στην πατρίδα του με τις καλύτερες αναμνήσεις σε επίπεδο φιλοξενίας», εξηγεί ο ιδιοκτήτης του «Desiterra santorini», Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Και συνεχίζει:

«Επέλεξα τη Σαντορίνη, γιατί από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα το νησί το 1991, έμεινα έκθαμβος από την ομορφιά του. Μου μίλησε στη ψυχή και στο μυαλό μου και ευχή μου, από την πρώτη στιγμή, ήταν κάποτε να μπορέσω να δημιουργήσω κάτι δικό μου, στο νησί, μια δική μου ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών που θα προβάλει επάξια το νησί και θα παρέχει μοναδική, αξέχαστη ελληνική φιλοξενία στους επισκέπτες του”.

Απόφοιτος πανεπιστημίου από τις οικονομικές επιστήμες και με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Αμερικανικού Πανεπιστημίου και μη έχοντας ακόμη ξεκινήσει καλά – καλά την επαγγελματική μου πορεία, που ξεκίνησε ένα μήνα αργότερα το καλοκαίρι του 1991. Στη συνέχεια το 1998, με τη σύζυγο μου – τότε σύντροφο μου – επισκέφθηκαν ξανά το νησί.

“Της πρότεινα, να πάμε σε ένα νησί που με έχει μαγέψει. Δέχτηκε και από τότε η Σαντορίνη είναι πλέον μέρος και της δικής της ψυχής. Βεβαίως η δημιουργία ενός ξενοδοχείου, δεν ήταν απλά μία συναισθηματική απόφαση, αλλά και μία αντικειμενικά τεχνοκρατική επιλογή, γιατί η Σαντορίνη πέραν από ένα όμορφο νησί, είναι και ένας προορισμόςπου πρωτοστατεί στις εξελίξεις του ελληνικού και παγκόσμιου τουρισμού, εδώ και δεκαετίες! Ένα από τα πιο γνωστά, ένα από τα πιο όμορφα νησιά στον κόσμο. Για μένα , το ωραιότερο, αλλά πέρα από το προσωπικό στοιχείο, η Σαντορίνη φιγουράρει σταθερά, μέσα στη δεκάδα των καλύτερων, ομορφότερων και ποιοτικουερων τουριστικών προορισμών Του πλανήτη”.

Το «Desiterra Resort» στη Σαντορίνι. Ένα διαμάντι στις Κυκλάδες. Φωτογραφία via desiterra.gr

Προσθέτει:

«Έχουμε γυρίσει το νησί, από άκρη σε άκρη, δεν υπάρχει μέρος του νησιού που να μην έχουμε πάει. Όταν έπρεπε να επιλέξουμε το σημείο, όπου θα δημιουργούσαμε το δικό μας ξενοδοχείο, πετάξαμε με ένα ελικόπτερο πάνω από το νησί και διαλέξαμε προσεκτικά έναν χώρο, τον οποίο τον είχαμε επισκεφθεί και οι ίδιοι νωρίτερα για ένα μαγευτικό μπάνιο σε μια μοναδική παραλία, ακριβώς δίπλα στα Φηρά, μόλις 2 kml (μόλις δηλ 4-5’ λεπτά οδηγησης) από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Σαντορίνης, που ξέρουν από πολύ παλιά κυρίως οι ντόπιοι και μόλις τα τελευταία χρόνια έγινε πιο γνωστή και επισκέψιμη από τουρίστες.

Τον θεωρήσαμε, έναν από τους πιο μαγικούς χώρους και καλά κρυμμένους θησαυρούς του νησιού, παρότι δίπλα στα Φηρά. Βρίσκεται στο Κοντοχώρι Φηρών, στα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης, με στο σημείο, «Έξω Γιαλός» στην Περιοχή “Κανακάρη”, όπου εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο, μοναδικής αρχιτεκτονικής πετρόχτιστο παλιό εργοστάσιο κονσερβοποίησης για ντοματάκι Σαντορίνης, ένα από τα μόλις επτά εργοστάσια του νησιού πραγματικά στολίδια, που δεν λειτουργεί πλέον . Βρίσκεται στα Φηρά, απλά δεν είναι στον «μέσα γιαλό», όπου είναι το κεντρικό σημείο που γνωρίζουμε όλοι, ακριβώς εκεί δηλαδή, που τα κρουαζιερόπλοια αφήνουν τον κόσμο να ανέβει με το teleferic ή τα γαιδουράκια στην γνωστή «Καλντέρα», αλλά ακριβώς η νοητή ευθεία μόλις 2kmΝοτιοανατολικά (δηλ μόλις 4’ με 5’ λεπτά με το ακριβώς επάνω από τη θάλασσα!!!

Ο έξω γιαλός Φηρων, είναι ένα μικρός παράδεισος από μόνος του: με μία εκπληκτική παραλία και μια ανατολή που κόβει την ανάσα του επιεκέπτη, με το ήλιο να αναδύεται σαν μια πύρινη μπάλα μέσα από την θάλασσα ακριβώς μπροστά από το Desiterra.

Την ίδια στιγμή ξεκινούν τα ψαροκάικα για την πρωινή ψαριά από το γραφικό λιμανάκι του Έξω Γυαλού, στο οποίο σημειωτέων ζουν κύκνοι του αλμυρού νερού!

Η Σαντορίνη βεβαίως, είναι παγκοσμίως γνωστή για τη πανέμορφη δύση του ηλίου αλλά θα πρέπει να σας πω, ότι θα πρέπει να γίνει ίσως ακόμα πιο γνωστή ίσως, για την μαγική ανατολή της!

Οι φιλοξενούμενοι μου κάθε ηλικίας, μαγεύονται από το μοναδικό θέαμα και σπεύδουν να την απαθανατίσουν σε κάθε ευκαιρία.

Εκεί λοιπόν, αποκτήσαμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι γης, περίπου τριάντα στρεμμάτων, για να κτίσουμε ενα παραδοσιακό Σαντορινιο χωριό”.

Σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνόπουλο:

Το Desiterra “αποτελείται μόνο από Πετρόκτιστες, βιοκλιματικές κατοικίες, απόλυτα σεβόμενες το κυκλαδίτικο στοιχείο και την απαράμιλλη ντόπια αρχιτεκτονική. Ένα πάντρεμα λευκού και Ηφαιστειακής πέτρας, κόκκινης ή μαύρης σε άλλα σημεία. Ένας αυθεντικά αιγαιοπελαγίτικος χώρος. Πρόκειται για βίλες, από 50τμ – 150τμ, όλες με ιδιωτικη πισίνα και με συναρπαστική θέα θάλασσας, περιβαλλόμενες από ομορφους κήπους με τοπικές ποικιλίες φυτών & τους μοναδικής ομορφιάς σαντορινιούς αμπελώνες, αφού ένας από τους στόχους του «Desiterra Resort», είναι ο επισκέπτης, να νιώθει για τις μέρες που διαμένει στις κατοικίες του, ως ένας αυθεντικός κάτοικος της Σαντορίνης, που έχει το δικό του εξοχικό σπίτι στο νησί και όχι σαν ένας απλός τουρίστας.

Ο κάθε φιλοξενούμενος, έχει τη δική του βίλα, τη δική του θέα, τη δική του πισίνα, τη δική του αυλή γεμάτη λουλούδια και τοπικά φυτα, με υψηλή αίσθηση ιδιωτικότητας στο χώρο, διότι για μας στο Desiterra η ιδιωτικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αυτή δημιουργεί στον πελάτη την αίσθηση ότι βρίσκεται στο σπίτι του και του επιτρέπει να χαλαρώσει από την 1η κιόλας ημέρα και να περάσει υπέροχες, αξέχαστες, αυθεντικές Ελληνικές διακοπές.

Παράλληλα το desiterra διαθέτει στους επισκέπτες του και μια μεγάλη κεντρική πισίνα 35 μέτρων, με ένα εξαιρετικό pool bar «βυθισμένο» μέσα σε αυτή και σκαμπό που σου επιτρέπουν να απολαύσεις το ποτο σου, το κρασί η τον καφέ σου, μέσα στο νερό, με θέα την πισίνα, την θάλασσα και ένα μοναδικό ντραφο (οπως το λένε οι ντόπιοι) δηλ ένα ηφαιστειακό βουνό, ένα μοναδικά λαξευμένο από τον αέρα και την βροχή, για χιλιαδες χρόνια μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, που ελάχιστα τέτοια συναντά κανείς στο νησί το desiterra.

Το «Desiterra Resort» στη Σαντορίνι. Ένα διαμάντι στις Κυκλάδες. Φωτογραφία via desiterra.gr

Επισης διαθέτει ένα ιδιαίτερα προσεγμένο εστιατόριο, με θέα την πισίνα και την θάλασσα για να απολαύσει ο επισκέπτης μας απαράμιλλες Σαντορινιες γεύσεις, ελληνικά πιάτα με την πινελιά του σεφ και μοναδικά τοπικά κρασιά.

Επισης, Γυμναστήριο, mini market και μια υπέροχη ρεσεψιόν με το κλειστό αλλά και τα πανέμορφα ανοιχτά σαλόνια της.

Σημειώνει σχετικά:

“Ειδικα φέτος, σε αυτή την σκληρη δοκιμασία που όλοι βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε παγκοσμίως λόγω πανδημίας, το Desiterra, αποτελεί ένα ασφαλές ξενοδοχείο και ένα ιδανικό καταφύγιο για ήρεμες ασφαλείς διακοπές. Για πληρη αποφόρτιση, μετά τον εγκλεισμό, για την χαλάρωση και την ανακούφιση από την αγωνία για την υγεία μας τόσο τη δική μας αλλά κι όσων αγαπάμε..! Μια συναισθηματική «γέφυρα» για την επιστροφή στην Πολυπόθητη κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε!

Στο desiterra τηρούμε ευλαβικά όλους τους κανόνες και τα πρωτοκολλα προστασίας, υγιεινής. Άλλωστε το Desiterra ως ξενοδοχειακό κατάλυμα, με τις αυτόνομες, υψηλής ιδιωτικότητας βίλες του, τους ανοιχτούς, ηλιόλουστους και ευάερους χώρους, τις ιδιωτικες πισινες με τις ανεξάρτητες δεξαμενές καθημερινά ελεγχόμενου νερού (ph, χλωρίου) με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, δίνει την ευκαιρια στο επισκέπτη του να νιώσει το αίσθημα της ασφάλειας, της πλήρους απελευθέρωσης αλλά και έλλειψης συνοστισμου, χωρίς διαδρόμους, χωρίς ασανσέρ και κλειστούς χώρους πρωινού η φαγητού.

Ανέκαθεν ζούσαμε μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα στις μεγαλουπόλεις και χρειάζεται ειδικά τις μέρες των διακοπών, να ξεφεύγουμε πραγματικά, αφού η Ελλάδα, οι Κυκλάδες και βεβαίως η μοναδική Σαντορίνη, προσφέρουν αυτό το αίσθημα της αξέχαστης ελληνικής φιλοξενίας, το ανυπέρβλητο αίσθημα της απελευθέρωσης.

Όταν βρίσκομαι εκεί, νιώθω πραγματικά ελεύθερος, απαλλαγμένος από την ανία και τα βάρη της καθημερινότητας, παρότι οι ρυθμοί δουλειάς του ξενοδόχου κατά τους μήνες Απρίλιο με Νοέμβριο που το ξενοδοχείο παραμένει ανοιχτό, είναι ιδιαίτερα υψηλοί!.

Επιπλέον, φροντίσαμε ο χώρος να απευθύνεται σε όλουςτους επίσκεπτες, χωρίς αποκλίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών με παιδιά. Το «Desiterra SAntorini είναι ένα υψηλότατων προδιαγραφών Resort, αποτελούμενο μόνο από βιοκλιματικες Βιλες που έχουν χτιστεί μόνο από φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο, σίδηρο, γυαλί) όπως προαναφέρθηκε με τρόπο ώστε να προσφέρει υψηλή ιδιωτικότητα , εκτός από σωματική και νοητική ξεκούραση και ηρεμία.

Και συμπληρώνει:

«Τα πιο δύσκολα όνειρα, γίνονται πραγματικότητα αρκεί να τα ονομάσεις στόχους, κι εγώ αυτόν τον στόχο, τον είχα πάρα πολλά χρόνια. Ήταν δύσκολο για δύο λόγους, γιατί εμείς δεν είμαστε από τη Σαντορίνη. Δεν είχαμε τη γη και δεν αγοράσαμε έτοιμο ξενοδοχείο.

Δύο λάτρεις της Σαντορίνης, που είναι εκούσια επιλογή τους, να μείνουν σε αυτόν τον τόπο, που είδαν το νησί και το αγάπησαν. Έβαλαν στόχο να αγοράσουν τη γη, την αγόρασαν και στη συνέχεια χρειάστηκε να το χτίσουν εξαρχής ένα Πρότυπο ξενοδοχειακό κατάλυμα .

Ως εγχείρημα, όντως είναι πολύ δύσκολο, όμως ακριβώς επειδή είχε γίνει στόχος, τόσο δικός μου προσωπικός,όσο και της οικογένειας μου, κανένα εμπόδιο δε θα μπορούσε να μας σταματήσει από την εκπλήρωσή του.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πετύχαμε το στόχο μας και που έχουμε τόσο εξαιρετικέςΒαθμολογίες από τους επισκέπτες μας κάθε χρόνο, πράμα που αποτελεί και την ύστατη ανταμοιβή τόσο δική μου και της οικογένειας μου, όσο και όλης της ομάδας των εργαζομένων στο Desiterra”.

“Στηριζόμαστε -σημειώνει ο κ. Τρυφωνόπουλος- ιδιατερως στους συνεργάτες μας, την ομάδα των εργαζομενων ατο desiterra. Έχοντας αποκτήσει προηγούμενα μια σημαντική εμπειρία 28 χρόνων στον ιδιωτικό τομέα, ως επικεφαλής σημαντικών Εταιριών και οργανισμών, είχα την ευκαιρια να αποκτήσω σημαντική εμπειρία διοίκησης, αλλά και επιλογής των κατάλληλων συνεργατών και υπαλλήλων για την επίτευξη των στόχων των εταιρειων που εκπροσωπούσα.

Όλη αυτή την εμπειρία την αξιοποίησα φυσικά στο έπακρο και στο Desiterra, αφού πιστεύω ακράδαντα ότι μια εταιρεία χτίζεται πρωτίστως στην διαδικασία της πρόσληψης, της επιλογής δηλαδη των κατάλληλων συνεργατών και υπαλλήλων υψηλών απαιτήσεων και την δημιουργία μιας δεμένης ομάδας με κοινούς στόχους, όραμα και αξίες !

Έτσι, όλοι εμείς στο Desiterra Santorini , θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ανεπανάληπτη, μοναδική, συναρπαστική αξέχαστη εμπειρία, στον κάθε επισκέπτη του resort, διαφορετική από την πρώτη στιγμή που φθάνει στο ξενοδοχείο μας, κι αυτό δεν προκύπτει μόνο απο την αξέχαστη παραμονή του σε μια όμορφη πετρόχτιστη βίλα, με ηλιόλουστη αυλή, ολανθιστο κήπο και μια πεντακάθαρη ιδιωτική πισίνα με πανέμορφη θέα θάλασσα!

Στον κάθε πελάτη , δίνουμε απλόχερα όλη μας την γνώση για το νησί, όλες τις επιλογές που μπορεί να έχει σε κάθε ωρα της ημέρας και της νύχτας, οπως μπάνιου σε μοναδικές μαγικες Παραλίες, άθλησης, απόλαυσης εξαιρετικού φαγητού και τοπικών εδεσμάτων, οινογνωσιας, τον μοναδικό περίπλου του νησιού και την επίσκεψη του ηφαιστείου, με ιστιοφορο Η μηχανοκίνητο σκάφος, την εξερεύνηση του νησιού με αυτοκίνητο, μηχανή η άλογο, την ημερήσιας και βραδινής διασκέδασης, ώστε ο ίδιος, με βάση την περιγραφή που του κάνουμε κατά την άφιξη του στο desiterra, προσφέροντας του ένα ποτήρι, «θεικό» Σαντορινιό κρασί να διαμορφώνει το πρόγραμμα της διαμονής του.

Έτσι, ο ίδιος μπορεί να κτίσει το δικό του πρόγραμμα εμπειριών, με βάση τα δικά του θέλω και επιθυμίες. Να σχεδιάσει ο ίδιος με την βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού της ρεσεψιόν του resort μία ονειρική, αξέχαστη, μοναδική επίσκεψη στη Σαντορίνη.

  • Γιατί επιλέξατε, το όνομα «Desiterra»;

«Μετά από πολλά – πολλά ονόματα επιλέξαμε το «Desiterra» που προκύπτει τον συνδυασμό των λέξεων desire + terra, δηλαδη «γη της επιθυμίας», το οποίο βεβαιως και και ομοιοκαταληξία με το καλντερα, που στο μυαλό όλων των επισκεπτών φέρει και την μαγική καλντερα της Σαντορίνης. Εξ ου πηγάζει και το Moto μας: desiterra, where your desires blossom!

Το «Desiterra, δίνει στον επισκέπτη αυτό που θα αντικρύσει, στη γη της επιθυμίας ή στη γη, που θα καλύψεις όλες σου τις επιθυμίες» για ξένοιαστες ονειρεμένες διακοπές, που ξεκινούν απο νωρίς την άνοιξη, λίγο πριν το απαράμιλλου καλους και αίσθησης σαντορινιο Πάσχα, συνεχίζουν με το πιο όμορφο και συναρπαστικό καλοκαίρι στον κόσμο και ολοκληρώνονται στο μαγευτικό, κυκλαδίτικο φθινόπωρο”.

Desiterra where your desires blossom!

Υποδοχή “Ξενίου Διός” στους πρώτους τουρίστες: Κατά χιλιάδες φτάνουν στα αεροδρόμια [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: