Τη λύπη της εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την απόφαση του Ερντογάν να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Μια φωτογραφία που διατέθηκε από την Υπηρεσία Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας δείχνει ότι ο Πατριάρχης Ρωσίας Ορθόδοξη Εκκλησία Kirill (C) παρευρίσκεται στην πρώτη υπηρεσία στον νέο καθεδρικό ναό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο Πατριωτικό Πάρκο έξω από τη Μόσχα της Ρωσίας. EPA, IGOR PALKIN




Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει τη λύπη της για το ότι η δική της ανησυχία, όπως και άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, για την προοπτική να μετατραπεί ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί, δεν εισακούσθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS ο πρόεδρος του τμήματος για τις αμοιβαίες σχέσεις της εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόϊντα.

«Είναι πολύ λυπηρό ότι η ανησυχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, άλλων ορθόδοξων εκκλησιών δεν εισακούσθηκε. Η εν λόγο απόφαση, δυστυχώς, δεν στοχεύει στην ειρήνευση των υπαρχουσών αντιθέσεων, αλλά, αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες διαιρέσεις, όπως είχε πει στις 6 Ιουλίου σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης (Μόσχας και Πασών των Ρωσιών) Κύριλλος», δήλωσε ο Νεγκόϊντα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από ΤASS via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

 

Ο Ερντογάν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου: Πήρε… άδεια να κάνει τελικά τζαμί την Αγία Σοφία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: