Τί ήθελε η … αλεπού στο παζάρι; Επίσκεψη Ακάρ στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων! [video]

File Photo: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (Κ), στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Συνοδευόμενος από σύσσωμη την ηγεσία των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, μετέβη το το βράδυ της Πέμπτης στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χούλουσι Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ έφτασε νωρίτερα στην Αδριανούπολη, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ, τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον αρχηγό της Αεροπορίας, πτέραρχο Χασάν Κιοτσούκακγιούζ, και τον αρχηγό του Ναυτικού, ναύαρχο Αντνάν Όλμπαλ.

Στην Αδριανούπολη, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έγινε δεκτή από τον νομάρχη, τον διοικητή της 1ης Σταρτιάς (έδρα Κωνσταντινούπολη) και τον διοικητή της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, που είναι αρμόδια για την φύλαξη των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Αγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Ωστόσο επανέλαβε, την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Αρχίζει το ακόνισμα της αιχμής του δόρατος για το Π.Ν.: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τα Romeo και την FOS των S-70 Aegean Hawk

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: