Θρήνος στην Φλώρινα: Νεκρός ο 16χρονος μαθητής που κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια

File Photo: Εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση και συλλογή των «μαρτιάτικων» και άλλων αυτοφυών μανιταριών. Photo: Σύλλογος Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας




Οδύνη και θλίψη προκαλεί η είδηση ότι ο 16χρονος μαθητής που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Βαρύ το κλίμα στο Βαρικό Φλώρινας, από όπου κατάγεται ο μαθητής του Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια. Ο νεαρός χθες Τετάρτη υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος στην Γερμανία.

Κανείς, στο Βαρικό Φλώρινας, δεν περίμενε την τραγική αυτή εξέλιξη. Είχε γίνει μία τεράστια κινητοποίηση για να φύγει άμεσα το παιδί για τη Γερμανία, όπου ζει η μητέρα του και να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος. Η επέμβαση έγινε την Τετάρτη 29/7 και τα πρώτα νέα ήταν αισιόδοξα καθώς η κατάστασή του ήταν σταθερή. Σύμφωνα όμως με συγγενικό του πρόσωπο ο οργανισμός του 16χρονου δεν δέχθηκε το μόσχευμα.

Ο νεαρός με τον πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, την περασμένη Παρασκευή τα οποία και έφαγαν. Ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών.

Με πληροφορίες από ΕΡ-Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις την ΕΛΛΑΔΑ

Εξήντα δύο δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: