Θρασεία απάντηση Καϊμακτσί στον Βέμπερ για Κύπρο-Ελλάδα: Δεν θα αποφασίσετε εσείς τί είναι παράνομο

O Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί. Photo via Twitter, Faruk Kaymakcı @frkkymkc




Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να οριοθετήσει τον εναέριο χώρο ή τα θαλάσσια σύνορα απαντά ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ

ο οποίος νωρίτερα μέσω τουίτερ κατηγόρησε την Τουρκία για επιθετική πολιτική έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Φαρούκ Καϊμακτσί αναφέρει ότι «η Τουρκία δεν είναι μόνο εταίρος αλλά πρώτα απ’ όλα είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν μπορεί να οριοθετήσει τον εναέριο χώρο ή τα θαλάσσια σύνορα ή να αποφασίσει τι είναι παράνομο. Θα ήταν συνετό να επικεντρωθούμε απέναντι στις προκλήσεις προς την Τουρκία και στο διεθνές δίκαιο».

Μέσω τουίτερ και ο Τούρκος ΥΦΕΞ Γιαβούζ Σελίμ Κιράν αναφέρει ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τόσο στο πεδίο δράσης όσο και στο τραπέζι διαπραγματεύσεων τα δίκαια και νόμιμα επιχειρήματά μας απέναντι στα τετελεσμένα της ανατολικής Μεσογείου και των παράνομων ισχυρισμών».

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ σχολιάζει μέσω τουίτερ την απόφαση των ΗΠΑ να συμπεριλάβει την Κυπριακή Δημοκρατία στο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΙΜΕΤ) υποστηρίζοντας ότι «κανένας δεν θα ωφεληθεί από τα βήματα που αποσταθεροποιούν την ανατολική Μεσόγειο. Η απόφαση των ΗΠΑ να συμπεριλάβει την νότιο Κύπρο στο πρόγραμμα ΙΜΕΤ είναι ένα βήμα που διαλύει τις προσπάθειες για σταθερότητα».

Υποστηρίζει ότι «δεν έχει τηρηθεί καμιά από τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον Πρόεδρό μας από την περίοδο του Μπούργκενστοκ».

Αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ενθάρρυναν τις πολιτικές μη λύσης της ελληνικής και Ε/κ πλευράς, κατά τον ίδιο. Υποστηρίζει επίσης ότι «το τελευταίο βήμα των ΗΠΑ δεν στηρίζει τη λύση αλλά τη μη λύση (στην Κύπρο). Η ‘τδβκ’ θα υπερασπιστεί τα δίκαια και τα συμφέροντά της στη βάση του δικαίου μέχρι τέλους. Η Τουρκία είναι ισχυρός εγγυητής αυτών των δικαιωμάτων και συμφερόντων».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε μόνες Ελλάδα και Κύπρο, το πρόβλημα είναι Ευρω-Τουρκικό, λέει ο Βέμπερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: