«Θυμώνει όλο και περισσότερο» με την Κίνα, λέει ο Τραμπ: Βλέποντας την εξάπλωση της πανδημίας

Η Deborah Birx που ηγείται της ομάδας εργασίας του Λευκού Οίκου με τον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς και τον Άντονι Φάουτσι (Δ) του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμώξεων. Official White House Photo by Andrea Hanks




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «θυμώνει όλο και περισσότερο» με την Κίνα βλέποντας τον βαρύ απολογισμό της πανδημίας Covid-19 στον κόσμο και ειδικότερα στις ΗΠΑ.

«Βλέποντας την πανδημία να εξαπλώνει το φρικτό της πρόσωπο σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ζημιάς που έχει κάνει στις ΗΠΑ, θυμώνω όλο και περισσότερο με την Κίνα», ανέφερε χθες με tweet του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι ήδη τεταμένες εντάσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου έχουν ενταθεί περαιτέρω με την πανδημία του κορονοϊού, για την οποία ο Τραμπ κατηγορεί το Πεκίνο.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου ισχυρίζεται ότι η Κίνα απέκρυψε την κλίμακα και την σοβαρότητα της επιδημίας στην αρχή αυτής.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Με 1.199 νέους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων που σχετίζονται με την Covid-19 στις ΗΠΑ άρχισε ξανά να αυξάνεται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς που δημοσίευσε χθες Τρίτη στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 Τετάρτη, ώρα Ελλάδας).

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων δεν είχε ξεπεράσει τους 1.000 από τις 10 Ιουνίου. Συνολικά 127.322 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην χώρα που πλήττεται περισσότερο στον κόσμο από την Covid-19. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Επέστρεψε ο πανικός στις ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 νεκροί σε 24 ώρες για πρώτη φορά μετά τις 10 Ιουνίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: