Θετικός στον κορωναϊό ποδοσφαιριστής της “Ξάνθης”: Πρώτο κρούσμα στη Super League

Ο παίκτης του Πανιωνίου Σωτήρης Τσιλούλης (Α) μάχεται για τη μπάλα με τον παίκτη της Ξάνθης Σάο Μπέντο Βίτορ (Κ), κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος – Ξάνθη, για την 4η αγωνιστική των play-out του πρωταθλήματος της Super League, στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, Σάββατο 27 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Στην Ξάνθη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στη Super League. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μέλος της ακριτικής ομάδας, η αποστολή της οποίας είχε καταλύσει στη Μαγνησία ενόψει του αγώνα των πλέι άουτ με τη Λαμία, ο οποίος ωστόσο αναβλήθηκε μετά τον εντοπισμό του κρούσματος.

Οι ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα μέλη (τεχνικό επιτελείο, προσωπικό) υποβλήθηκαν χθες (2/7) σε τεστ.

Όταν οι άνθρωποι της ομάδας το πληροφορήθηκαν, επικοινώνησαν με την αποστολή ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί για νέες εξετάσεις στο ξενοδοχείο, όπου η ομάδα θα παραμείνει σε καραντίνα τουλάχιστον ως αύριο Κυριακή.

  • Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ξάνθη διευκρινίζει πως το μέλος της ομάδας που βρέθηκε θετικό προχθές στο τεστ για τον κορωναϊό, δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας στη Λαμία και τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης Λαμία-Ξάνθη, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Η συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα (6/7, 19:30), υπό την προϋπόθεση ότι οι αποψινοί (3/7) και οι έλεγχοι της Κυριακής (5/7) θα δώσουν αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της ακριτικής ομάδας αναφέρει:

«Ο ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε άτομο που είναι εκτός αποστολής. Ήδη τα μέλη της ομάδας που απαρτίζουν την αποστολή, υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΘΛΗΤΙKA

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Απόσταση… 100.000 Ευρώ έχει ο Παναθηναϊκός με τον Σένκεφελντ για επέκταση συνεργασίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: