Θετικό το ΚΙΝΑΛ στη θέσπιση κανόνων για τις διαδηλώσεις: Ζητεί θεσμικές εγγυήσεις

File Photo: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Photo via @amna_news




To Κίνημα Αλλαγής αντιμετωπίζει θετικά τη θέσπιση κανόνων για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Θεωρεί απαραίτητο όμως να συμπεριληφθούν οι θεσμικές εγγυήσεις οι οποίες προβλέπονταν στη σχετική πρόταση νόμου που είχαν επεξεργαστεί κορυφαίοι νομικοί της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι καθηγητές Αντώνης Μανιτάκης και Νίκος Αλιβιζάτος, και αφορούν σε θεσμικές εγγυήσεις της Δικαιοσύνης και όχι της Αστυνομίας.

  • Την πρόταση τους είχε ζητήσει ο τέως δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και δεν είχε γίνει δεκτή από την προηγούμενη κυβέρνηση .

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου συζητήθηκαν εκτενώς στο άτυπο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, το μεσημέρι.

Βασική διαπίστωση ήταν, ότι οι θεσμικές εγγυήσεις που προέβλεπε η πρόταση των κκ Μανιτάκη, Αλιβιζάτου και των υπολοίπων νομικών, λείπουν από την πρόταση νόμου της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΚΚΕ: Κατάπτυστο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, να το αποσύρει τώρα η κυβέρνηση

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: