Τεντ Σαράντος: Ενας Ελληνοαμερικανός με ρίζες από τη Σάμο στο τιμόνι της Netflix

Ο Τεντ Σαράντος στo Λος Αντζελες. EPA/DAVID SWANSON




Η Netflix προήγαγε χθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου.

Έτσι, ο Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Ο Σαράντος γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα το 1964. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα του ασχολείτο με τα οικιακά.

Είναι το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

Ο παππούς του, από την πλευρά του πατέρα του έφτασε νεαρός στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Σάμο.

Το αρχικό όνομα της οικογένειας, σύμφωνα με την Wikipedia ήταν Καριωτάκης, το οποίο  o παππούς άλλαξε σε «Σαράντος» στις ΗΠΑ.

Ηγετικό ρόλο

Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας “The Wall Street Journal” για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Σε μία ανάρτησή του ο Χάστινγκς δήλωσε ότι “δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία,” έγραψε ο Χάστινγκς.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από MEDIA

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ, Wikipedia

Οι FT αναλύουν την κίνηση Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Μαζικός αποπροσανατολισμός και εθνικιστική συσπείρωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: