Τελικός Κυπέλλου Πορτογαλίας: Οι «Αετοί» θέλουν να σώσουν τη σεζόν, οι «δράκοι» το νταμπλ

File Photo: Παίκτες της Benfica. EPA, MIGUEL A. LOPES




Tο τελευταίο… επεισόδιο της σεζόν 2019-20 στην Πορτογαλία, είναι προγραμματισμένο αύριο το βράδυ (22:45), όπου η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, θα αναμετρηθεί με την Μπενφίκα των Βλαχοδήμο και Σάμαρη στον τελικό του Κυπέλλου (Taça de Portugal) στο Estadio Cidade της Κοίμπρα.

  • Η Πόρτο, που πανηγύρισε τον 29ο τίτλο πρωταθλήματος, θέλει να κάνει το πρώτο της νταμπλ, από την ιστορική σεζόν του 2010-11. Μία ισχυρή επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό με την απόλυτη κατάρρευση της Μπενφίκα, έδωσαν στους «Δράκους» τον τίτλο του πρωταθλήματος, δύο αγώνες πριν την λήξη της σεζόν. Είχε κερδίσει επτά από τους οκτώ αγώνες της στην Primeira Liga πριν από την ήττα (2-1) από την Μπράγκα την τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

Η τελική διαφορά πέντε βαθμών της ομάδας έναντι της Μπενφίκα είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου τους επτά βαθμούς προβάδισμα των «Αετών» στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μπορεί η Πόρτο να έχασε (1-0) το League Cup (Taça da Liga) από την Μπράγκα τον Ίανουάριο, αλλά σίγουρα είναι μια επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του Κονσεισάο.

Ο δρόμος για τον τελικό δεν ήταν δύσκολος. Η Σάντα Κλάρα και η Σετούμπαλ -και οι δύο εντός-, ήταν οι μόνες πλευρές της κορυφαίας κατηγορίας που αντιμετώπισε η Πόρτο.

Η Μπενφίκα, από τη μεριά της, με μία νίκη θα μπορούσε να… διασκεδάσει μία απογοητευτική σεζόν.

Ο Μπρούνο Λάγκε έχει αποχωρήσει, ο Βερίσιμο τον διαδέχθηκε προσωρινά, ενώ στον πάγκο της Μπενφίκα για τη νέα όμως σεζόν επέστρεψε ο Ζόρζε Ζέσους, αφήνοντας την Φλαμένγκο. Με τις φήμες να επιμένουν για την πιθανή απόκτηση του Καβάνι, φαίνεται ότι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Λισαβόνας έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στη σεζόν 2020 -21.

Έκλεισε το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες από πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της νίκης (2-1) στο ντέρμπι επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας την τελευταία αγωνιστική .

Η Πόρτο έχει χάσει και τους δύο τελευταίους τελικούς, εναντίον της Μπράγκα (2016) και της Σπόρτινγκ (2019), η Μπενφίκα, από την άλλη πλευρά, έχει κερδίσει τους δύο τελευταίους τελικούς, με Ρίο Άβε (1-0, 2014) και Γκιμαράες (2-1, 2017).

Η Μπενφίκα που κέρδισε τον τελευταίο μεταξύ τους τελικό στο Κύπελλο, 2-1 το 2004, έχει 26 τρόπαια έναντι 16 της αντιπάλου της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρί ΣΖ-Λιόν: Τελικός Κυπέλλου απόψε στη Γαλλία με το βλέμμα στην … Ευρώπη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: