“Τα … κατάφερε” πάλι ο Τζόνσον: Εναντίον του οι οίκοι ευγηρίας μετά τις κατηγορίες για τον κορωναϊό

File Photo: Ερωτηθείς για τους περίπου 20.000 θανάτους ηλικιωμένων φιλοξενούμενων σε αυτές τις δομές που εκτιμάται ότι συνδέονται με την πανδημία, ο Βρετανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «παρά πολλοί οίκοι ευγηρίας δεν ακολούθησαν πραγματικά τις διαδικασίες». EPA, ANDY RAIN




«Προσβλητικό και ψευδές» χαρακτηρίζουν οι διευθυντές πολλών οίκων ευγηρίας στη Βρετανία σχόλιο που έκανε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον με το οποίο φάνηκε να ρίχνει σε αυτούς την ευθύνη για τους πολλούς θανάτους από τον κορωνοϊό στις δομές κοινωνικές περίθαλψης της χώρας.

Ερωτηθείς για τους περίπου 20.000 θανάτους ηλικιωμένων φιλοξενούμενων σε αυτές τις δομές που εκτιμάται ότι συνδέονται με την πανδημία, ο Βρετανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «παρά πολλοί οίκοι ευγηρίας δεν ακολούθησαν πραγματικά τις διαδικασίες».

Οι υπεύθυνοι οίκων ευγηρίας αντέδρασαν, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται, ενώ το Εθνικό Φόρουμ Περίθαλψης, που συνενώνει τις διοικήσεις των δομών κοινωνικής περίθαλψης, χαρακτήρισε τη δήλωση του κ. Τζόνσον «ειλικρινά βαθιά προσβλητική».

Εκπρόσωποι οργανώσεων αρωγής γύρω από την κοινωνική περίθαλψη χαρακτήρισαν «άνανδρη» τη δήλωση του πρωθυπουργού.

Η σκιώδης Υφυπουργός Κοινωνικής Περίθαλψης των Εργατικών Λιζ Κένταλ επέκρινε τη δήλωση του κ. Τζόνσον σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «πέφτει ακόμα πιο χαμηλά».

Η Ντάουνινγκ Στριτ και ο Υπουργός Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα που κλήθηκαν να εξηγήσουν τη δήλωση του πρωθυπουργού υποστήριξαν ότι ο κ. Τζόνσον εννοούσε πως κατά την έξαρση της πανδημίας κανένας δε γνώριζε ποιες ήταν οι σωστές διαδικασίες.

Η Κυβέρνηση Τζόνσον έχει δεχθεί σφοδρότατη κριτική για διάφορες πτυχές του χειρισμού της πανδημίας, με τη διαχείριση της κρίσης στους οίκους ευγηρίας να αποτελεί κεντρική κατηγορία.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης αρωγής Ενοποιημένη Περίθαλψη στην Κοινότητα Μαρκ Άνταμς δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον ως προς την προστασία των οίκων ευγηρίας ήταν μία «παρωδία».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού, συμπλήρωσε: «Αν αυτή είναι πραγματικά η άποψή του, νομίζω ότι σχεδόν εισερχόμαστε σε μία καφκική πραγματικότητα όπου η κυβέρνηση θεσπίζει τους κανόνες, εμείς τους ακολουθούμε, δεν τους αρέσουν τα αποτελέσματα, μετά αρνούνται ότι θέσπισαν τους κανόνες και κατηγορούν τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οι πνεύμονές μου είναι καθαροί, λέει ο Μπολσονάρου: Εμφάνισε συμπτώματα κι έκανε τεστ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: