Τα είπαν Ερντογάν-Μέρκελ για Λιβύη, κορωναϊό, τουρισμό: Στο Βερολίνο ο Τσαβούσογλου

File Photo: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. EPA, HAYOUNG JEON μέσω ΚΥΠΕ




Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ χθες το βράδυ πριν την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ σήμερα Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν θέματα συνεργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις διμερείς τους σχέσεις, καθώς και το Λιβυικό, το Συριακό και περιφερειακά ζητήματα. Και ο Τούρκος ΥΠΕΞ σήμερα στις επαφές του στο Βερολίνο θα συζητήσει θέματα πανδημίας, διμερείς σχέσεις και κυρίως τουρισμό, ευρωτουρκικές σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνοδεύεται από τον Τούρκο Υπουργό Τουρισμού Ερσόι.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος επισκέπτεται σήμερα το Κατάρ όπου θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη Αλ Θανί και αναμένεται να ζητήσει διπλασιάσει την οικονομική στήριξη για στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα χθες, η γερμανίδα καγκελάριος από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, προειδοποίησε την Άγκυρα, σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις και το μεταναστευτικό. «Δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί πολιτική στην πλάτη των προσφύγων», τόνισε χαρακτηριστικά η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Αναφερόταν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες στον Έβρο, όταν η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα σύνορα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν ανοίξει.

Μιλώντας για τις τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου, έκανε λόγο για ένα ακόμη «επιβαρυντικό στοιχείο» για τις σχέσεις με την Τουρκία.

HJ, με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Προειδοποιεί η Μέρκελ την Τουρκία για Εβρο και γεωτρήσεις στ’ ανοιχτά Ελλάδας και Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: