Στην ΑΕΚ για ακόμη έναν χρόνο ο Τσιγκρίνσκι: Τον… έψησε ο Καρέρα σε «πηγαδάκι»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα αντιδρά, κατά τη διάρκεια της ΑΕΚ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι θα συνεχίσει να κοσμεί τη φανέλα της ΑΕΚ και τα ελληνικά γήπεδα για (τουλάχιστον) μία χρονιά ακόμα, δίνοντας τα χέρια με τη διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» για επέκταση της συνεργασίας τους έως το καλοκαίρι του 2021.

Με ορίζοντα… «Αγιάς Σοφιάς» ή «ΟΠΑΠ Arena Αγιά Σοφιά», όπως θα λέγεται το νέο «σπίτι» της «Ένωσης», καθότι πρόθεση όλων στην ΑΕΚ είναι να παραμείνει ακόμη περισσότερο στο ρόστερ ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός και να «μπει» μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο νέο γήπεδο.

Η διάθεση που υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές για την ανανέωση των… όρκων τους ήταν κάτι παραπάνω από θετική εδώ και καιρό. Και φάνηκε από την κίνησή του να υπογράψει χωρίς… δεύτερες σκέψεις την ολιγοήμερη επέκταση του συμβολαίου του που έληγε στις 30 Ιουνίου, προκειμένου να δώσει το «παρών» στις μεγάλες μάχες της ΑΕΚ στα πλέι-οφ.

Το τελικό… ψήσιμο, ωστόσο, έγινε από τον ίδιο τον προπονητή των «κιτρινόμαυρων», Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός είχε ζητήσει από τη διοίκηση της ΑΕΚ να παραμείνει ο Τσιγκρίνσκι στο δυναμικό της ομάδας και την επόμενη σεζόν, καθώς τον θεωρούσε «κομβικό» τόσο για το αγωνιστικό πλάνο του και την ομοιογένεια στα μετόπισθεν της «Ένωσης», όσο και για τα αποδυτήρια, καθώς είναι ένα πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό κι έχει τεράστια (κι άκρως θετική) επιρροή σε όλους.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (22/7), κατά την επίσημη παρουσίαση της ονοματοδοσίας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στη λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο «Σταύρος Νιάρχος», ο Καρέρα μίλησε για αρκετή ώρα με τον 33χρονο στόπερ. Του ανέλυσε τις σκέψεις του, το πόσο πολύτιμο τον θεωρεί για όλο τον «οργανισμό» της ΑΕΚ και το αγωνιστικό πρότζεκτ της επόμενης σεζόν και χαμογελώντας τον προέτρεψε να… τελειώνει το θέμα της ανανέωσής του.

Όπερ κι εγένετο, ένα 48ωρο αργότερα, με τον Τσιγκρίνσκι να οριστικοποιεί την παραμονή του στην ΑΕΚ για ακόμη ένα χρόνο, τονίζοντας πως για τον ίδιο δεν ήταν θέμα χρημάτων, αλλά «απόφαση καρδιάς» της έντονης επιθυμίας του να συνεχίσει στους «κιτρινόμαυρους».

Οι δε υπογραφές αναμένεται να πέσουν εντός της επόμενης εβδομάδας, μετά την άφιξη του ατζέντη του Ουκρανού άσου στην Αθήνα. Όσο για το μέλλον; Η ΑΕΚ θα ήθελε να τον κρατήσει σε μία σημαντική θέση του οργανογράμματός της, όταν αποφασίσει να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όμως, κάτι τέτοιο φαντάζει ακόμη μακρινό στο μυαλό του Τσιγκρίνσκι, που δεν θέλει να κάνει τόσο μακρόπνοα σχέδια.

Στο γκρουπ των +100 συμμετοχών

Ο Τσιγκρίνσκι ετοιμάζεται πλέον για την 5η σεζόν του με τη φανέλα της ΑΕΚ, όντας ένας από τους πλέον «πιστούς» ξένους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης ιστορίας της.

Μάλιστα, κατά τη διαδικασία των εφετινών πλέι-οφ, έγινε μόλις ο 17ος (από τους 182 συνολικά) ξένος παίκτης των «κιτρινόμαυρων», που ξεπέρασε το «φράγμα» των 100 συμμετοχών με την ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη).

Έπιασε τα… 100 στον αγώνα της 12ης Ιουλίου με τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ και μάλιστα το… γιόρτασε και με το γκολ που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη της ομάδας του (3-1). Πλέον έφτασε τις 101 συμμετοχές με την ΑΕΚ και θα έχει την ευκαιρία να ανέβει κι άλλες θέσεις την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ της Super League ο Φορτούνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: