Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε το όριο των 80.000 θανάτων: Πάνω από 2,1 εκ. τα κρούσματα από τον ιό

File photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου EPA, Andre Sousa Borges




Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε το όριο των 80.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε άλλους 632 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί ως εδώ 80.120 νεκρούς, ενώ οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει 2.118.646 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (+20.257 σε μία ημέρα), πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πως τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τα 200.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, σχεδόν 7.000 νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Κολομβία ξεπέρασαν τα 200.000 χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 6.929 την ώρα που το lockdown που επιβλήθηκε μήνες πριν για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζεται στο κράτος των Άνδεων.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν πλέον καταγράψει 204.005 κρούσματα, αριθμό πάντως αρκετά χαμηλότερο από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και η Χιλή — κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής τα οποία συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών με τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας εκτιμά ότι η κορύφωση της πανδημίας θα καταγραφεί τον Αύγουστο. Σε αρκετές πόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Μπογοτά, οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν πλήρεις.

Η καραντίνα που κήρυξε στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε αναμένεται να αρθεί την 1η Αυγούστου.

Ορισμένες συνοικίες, ειδικά στην πρωτεύουσα, παραμένουν υπό αυστηρό περιορισμό, σε άλλες περιοχές όμως τα μέτρα χαλάρωσαν, καθώς η κυβέρνηση του Ντούκε πασχίζει να ξαναβάλει μπροστά την οικονομία. Οι αρχές προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5% φέτος.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μπογοτά, Colombia

“Καμπανάκι” από σύμβουλο υγείας στη Ρώμη: Αν δεν φορέσουν μάσκα όλοι, θα πρέπει να ξανακλείσουμε τα πάντα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: