Σπυράκη στο ΕΚ: «Ζητάμε να καταρτιστεί άμεσα ο κατάλογος των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας»

Η Μαρία Σπυράκη, Eυρωβουλευτής της ΝΔ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Για «ένα ιστορικό βήμα που βασίζεται σε έναν ιστορικό συμβιβασμό» έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, στην τοποθέτησή της κατά την έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας για τη συζήτηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Πρόσθεσε ότι «ως κοινοβούλιο δε μπορούμε να δεχτούμε την αποσύνδεση της χρηματοδότησης από το κράτος δικαίου, τη μείωση των κονδυλίων για την έρευνα, την παιδεία και την υγεία, τη μείωση των κονδυλίων για το ταμείο δίκαιης μετάβασης που τόσο χρειάζονται οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ελπίζουμε ότι αυτά θα αλλάξουν στη διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, η Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι «είναι ανάγκη οι πόροι αυτοί να συντονιστούν προκειμένου η ενιαία αγορά και οι οικονομίες μας να είναι περισσότερο πράσινες, περισσότερο ψηφιακές και περισσότερο ανθεκτικές».

Αναφορικά με το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «η Τουρκία μια υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, έχει εκδώσει NAVTEX με στόχο να κάνει σεισμικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδος.

Η Τουρκία παραβιάζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, η Τουρκία προκαλεί τη Γαλλία, η Τουρκία παραβιάζει το εμπόριο των όπλων στη Λιβύη, προσβάλλει τις αξίες του δυτικού πολιτισμού μετατρέποντας το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Αγία Σοφία, σε τζαμί».

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι «ζητάμε τώρα να καταρτιστεί άμεσα ο κατάλογος των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλει η Ένωση ένα σαφές και καθαρό μήνυμα, ότι δεν ανέχεται να παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών της, ότι δεν ανέχεται απειλές στα σύνορά της, εργαλειοποιώντας ανθρώπους που υποφέρουν».

Κλείνοντας η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «είναι η ώρα η ΕΕ να πάρει τη θέση που της αναλογεί ως παίκτης στη διεθνή σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής. Πλέον οποιαδήποτε ανοχή στην Τουρκία υπονομεύει την ισχύ της ΕΕ, υπονομεύει το κοινό μας μέλλον».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Κανένας εκβιασμός της Τουρκίας αναπάντητος, το μήνυμα Γεννηματά σε Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: