Σώστε την Ελλάδα από τα τροχαία, όχι μόνο από τον κορωναϊό: Πεθαίνει κάθε μέρα στο δρόμο

File Photo: Τρακαρισμένο αυτοκίνητο μετά από τροχαίο δυστύχημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ.ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Χειρότερη μάστιγα και μάλιστα με μόνιμη μορφή χωρίς πολλές ελπίδες να βρεθεί ένα εμβόλιο αποδεικνύονται τα τροχαία για την Ελλάδα.

Για μια ακόμη φορά οι συγκρίσεις, παρά το γεγονός ότι για πολλούς είναι αδόκιμες, είναι καταλυτικές.

  • Τον Ιούνιο σε όλη την Ελλάδα πέθαναν 12 άτομα προσβεβλημένα από κορωναϊό, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα μόνο στην Αττική πέθαναν σε τροχαία 18 άτομα.

Και ακόμη χειρότερα, τραυματίστηκαν 564, πολλοί από τους οποίους θα έχουν πρόσκαιρες ή μόνιμες αναπηρίες.

Είναι ένα ζήτημα διαχρονικό που δεν φαίνεται ότι μπορεί να λυθεί, επαναλαμβάνεται καθημερινά και κοστίζει όχι μόνο σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στην οικονομία της χώρας. Από το κόστος της νοσηλείας, έως την απώλεια παραγωγικού δυναμικού στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πολλά χρήματα.

Μπορεί να ακούγεται ισοπεδωτικό καθώς φυσικά προηγούνται οι ανθρώπινες ζωές αλλά δυστυχώς η ζημιά είναι πολυεπίπεδη.

  • Όλες οι κυβερνήσεις δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται και προφανώς προσπαθούν. Αν όμως δεν ανακηρυχθούν τα τροχαία ως ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για τη χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική λύση στο πρόβλημα.

Τα στοιχεία

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα και 564 τραυματίστηκαν συνολικά (17 σοβαρά και 547 ελαφρά) σε 460 ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Ιούνιο 2020, στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, βεβαιώθηκαν 22.007 παραβάσεις από τις οποίες οι 850 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 511 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 46 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 2.772 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 246 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 414 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 433 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 1.446 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 51 για επικίνδυνους ελιγμούς

Hellas Journal με στοιχεία και από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ.Κ.

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ΜΜΕ για το “Μένουμε Σπίτι”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: