Συνετρίβη αεροσκάφος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας: Σκοτώθηκαν στελέχη των Ε.Δ.




Επτά στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης συνετρίβη στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, σε υψόμετρο 670 μέτρων. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται οι δύο χειριστές, πρόσθεσε, πάντα σύμφωνα με το Anadolu.

Ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων διενεργούν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής, σύμφωνα με το NTV.

Κατά το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλέστηκε και αυτό τον Σοϊλού, η τελευταία επαφή με το αεροσκάφος έγινε στις 22:32 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) χθες.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ 13 λεπτά αργότερα.

Δύο τούρκοι πιλότοι είχαν σκοτωθεί το 2018, όταν είχε συντριβεί στρατιωτικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια γυμνασίων στην επαρχία Ιζμίρ (δυτικά).

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εμπλέκονται συχνά σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία αλλά και στο βόρειο Ιράκ με αυτονομιστές αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Αυτός ο πόλεμος χαμηλής έντασης, που κρατάει από το 1984, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αμάχων.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Egypt

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: