Σερβική “επέλαση” στον Προμαχώνα: Ξενύχτησαν για να μπουν στην Ελλάδα και, τελικά, άνοιξαν τα σύνορα

Χθεσινό στιγμιότυπο από ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα στον Προμαχώνα. Photo: screenshot-tv Open




Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον Προμαχώνα, καθώς εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες μετέβησαν στο συνοριακό σταθμό τη νύχτα, προκειμένου να προλάβουν να περάσουν στην Ελλάδα πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση για την Σερβία στις 6 το πρωί.

Οι Σέρβοι ταξιδιώτες ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι στα σύνορα, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να καταφθάνουν κυρίως από το Βελιγράδι.

Παρότι  έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, εγκλωβίστηκαν μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και περίμεναν στην  ουρά για περισσότερες από 4-5 ώρες με αποτέλεσμα να τους πιάσει το κλείσιμο των συνόρων 500 μέτρα πριν εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Οι ουρές ήταν τεράστιες, καθώς στο σημείο είχαν φτάσει και πολίτες άλλων χωρών, για τους υπηκόους των οποίων τα σύνορα είναι ανοικτά: Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Μολδαβοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο και με τους τελωνειακούς υπαλλήλους εκατέρωθεν να μην μπορούν να διαχωρίσουν τις εθνικότητες.

Κατάλαβαν ότι ήταν μάταιο να πείσουν τους Σέρβους να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στη χώρα τους, καθώς οι ουρές ήταν απέραντες .

Τελικά ύστερα από συνεννόηση των Αρχών, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα και να εισέλθουν όσοι βρίσκονταν στον μεθοριακό σταθμό στη χώρα μας, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς!

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση Σέρβων πολιτών στην Ελλάδα έχει ανασταλεί έως τις 15 Ιουλίου, από όλα τα σημεία εισόδου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωναϊού στην συγκεκριμένη χώρα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr/Open tv

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: