Σε δασική έκταση και σε απόσταση ασφαλείας από τον οικισμό καίει η φωτιά στο Δήμο Σαπών

File Photo: Πυροσβέστης επί το έργον. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε αμιγώς δασική έκταση (πευκοδάσος) και ειδικότερα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή, που δυσχεραίνει την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνέχιζε να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα πλησίον οικισμού του Δήμου Σαπών Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τον περιορισμό της φωτιάς στη δασική έκταση και σε απόσταση ασφαλείας από τον οικισμό παλιννοστούντων ποντίων, οι κάτοικοι, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί ασφαλώς από τις κατοικίες τους, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα, επέστρεψαν. Το μόνο κτίριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.

Τα πεζοπόρα τμήματα παρέιμεναν επιχειρώντας για την κατάσβεση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Λόγω της μεγάλης έκτασης της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το γραφείο τύπου του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, η αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αυτό είναι πάγια πρακτική σε περιπτώσεις πυρκαγιών μεγάλης έκτασης, όπως η συγκεκριμένη.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάχη με τις φλόγες σε δασική πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης: Εκκενώθηκε οικισμός παλλινοστούντων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: