Ρεκόρ με 14,8 εκατ $ για τα “30 Ηλιοτρόπια” του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σε δημοπρασία του Sotheby’s

Το έργο δημιουργήθηκε το 1996 όταν ο καλλιτέχνης ήταν 60 ετών. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ.




Ένας από τους δύο πίνακες ζωγραφικής μεγάλης κλίμακας του Βρετανού εικαστικού, Ντέιβιντ Χόκνεϊ, με τίτλο «30 Sunflowers» (30 Ηλιοτρόπια) αποκτήθηκε έναντι 14,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ και έγινε το δεύτερο ακριβότερο έργο καλλιτέχνη από τη Δύση που πωλείται στην Ασία.

Το έργο τέχνης νεκρής φύσης, το οποίο στο παρελθόν είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη, υπερέβη την εκτίμηση πριν από την πώληση των 10,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πίνακας πωλήθηκε για τελευταία φορά σε δημοπρασία του οίκου Phillips τον Μάιο του 2011 στη Νέα Υόρκη, έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο δημιουργήθηκε το 1996 όταν ο καλλιτέχνης ήταν 60 ετών, θεωρείται μοναδικό αριστούργημα και παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο του καταλόγου της έκθεσης του Ντέιβιντ Χόκνεϊ στο Λονδίνο το 1997, με τίτλο «Flowers, Faces and Spaces».

Στη δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα τέθηκαν προς πώληση 39 έργα σύγχρονης τέχνης και μόνο τρία δεν βρήκαν αγοραστές.

Τα έργα, τα οποία είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστούν σε εκθέσεις στο Λος Άντζελες, τη Τζακάρτα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊπέι, αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω του αποκλεισμού που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, πωλήθηκαν έναντι 76,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πιστοποίηση-αναγνώριση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας από το ΥΠΠΟΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: