Πρώτο κρούσμα κορωναϊού στο ΑΠΘ: Ασυμπτωματική τριτοετής φοιτήτρια, παραμένει σπίτι της

File [email protected]
Με κορωναϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της και έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η φοιτήτρια είναι ασυμπτωματική και παραμένει σπίτι της. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΠΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το συμβάν επιβεβαίωσε στην τοπική ιστοσελίδα voria.gr και ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Αστέριος Καραγιάννης.

Όπως εξήγησε, η φοιτήτρια έκανε την πρακτική της άσκηση και ενδεχομένως από εκεί να μολύνθηκε με τον ιό. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από πού κόλλησε. Πάντως, ήδη γίνεται έλεγχος και στις υπόλοιπες συμφοιτήτριές της με τις οποίες ήταν μαζί στην πρακτική άσκηση», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, καθώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως», δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι μεμονωμένο, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς εντός του πανεπιστημίου.

Mε πληροφορίες από voria.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Δεν μπορεί η αστυνομία να διαλύει πανηγύρια, λέει ο Χρυσοχοϊδης: Η ευθύνη στους τοπικούς άρχοντες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal