Προπαγανδιστικό βίντεο: Η Τουρκία έκανε τζαμί την Αγία Σοφία και λέει ότι σέβεται την θρησκευτική πολυμορφία [video]

Στιγμιότυπο από προπαγανδιστικό βίντεο, του διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου. Photo via video Twitter, Fahrettin Altun @fahrettinaltun




Αφού η Τουρκία μετέτρεψε σε τζαμί την Αγία Σοφία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, τώρα επιχειρεί να … εμφανιστεί ως κέντρο πολιτισμικότητας και σεβασμού όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων, μέσω ενός προπαγανδιστικού βίντεο… σοβιετικού στιλ.

Το βίντεο ανάρτησε ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου Φαχρετίν Αλτούν στο λογαριασμό του στο Twitter, για να προβάλει τον “παράδεισο” που έφτιαξε η Τουρκία για τις θρησκευτικές μειονότητες της.

“Η Τουρκία, υπό την υγεσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας@RTErdogan, έκανε πρωτοφανή βήματα προκειμένου να προωθήσει την αρχή της ισοπολιτείας και να διατηρήσει την πολιτιστική και θρησκευτική πολυμορφία του Έθνους μας. Αυτό το επεισόδιο εστιάζει στην Ρωμαίικη Ορθόδοξη Κοινότητα”, γράφει ο Αλτούν στο Twitter, όπου ανάρτησε το σχετικό βίντεο.

Μεταξύ άλλων στο βίντεο φιλοξενούνται Έλληνες που… διατρανώνουν πόσο ελεύθεροι και πόσο ίσοι παρά τη θρησκευτική τους διαφορά, νιώθουν στην Τουρκία, ενώ καταγράφονται εικόνες από χριστιανικές και μουσουλμανικές τελετές στην Τουρκία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: