Προειδοποίηση Πέτσα για τον covid-19: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

File photo: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. amna_news




Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον κορωναϊό, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας,

Σωτήρη Τσιόδρα, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Κίμων Δρακόπουλου, Καθηγητή Επιστήμης των δεδομένων.

  • “Η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες, αλλά παρατηρούνται απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων. Εντείνονται οι έλεγχοι. Έγιναν 1.178 έλεγχοι χτες σε όλη την Ελλάδα”, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά, ανέφερε ότι «χθες έγιναν -από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή- 1.178 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 97 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ. Επιπλέον, αποφασίστηκε η επέκταση την υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς άλλους χώρους. Σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων και λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ασανσέρ. Απευθύνουμε, ταυτόχρονα, ισχυρή σύσταση για τη χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους».

Πέτσας: “Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε”

  • Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Λέμε όχι στον συνωστισμό. Δεν γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι αν αποφεύγουμε αυτήν την περίοδο τις κοινωνικές συναθροίσεις. Κρατάμε αποστάσεις, αλλά αγαπάμε το ίδιο φίλους και γνωστούς, που συναντάμε μετά από καιρό. Τηρούμε σχολαστικά τις συστάσεις των ειδικών. Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμη τον πόλεμο. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Ερωτηθείς για πιθανά πιο δραστικά περιοριστικά μέτρα και τοπικά λοκντάουν ο κ. Πέτσας είπε ότι “όλα είναι στη φαρέτρα μας, ανάλογα με τα δεδομένα. Στη σημερινή συνεδρίαση εξετάζεται η αποτελεσματικότητα των ελέγχων & άλλων μέτρων που έχουν υιοθετηθεί”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τον Σεπτέμβριο ελπίζει η Μόσχα να αρχίσει βιομηχανική παραγωγή εμβολίου Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: