Πολύπλοκες οι διαπραγματεύσεις των 27 της ΕΕ: “Aντιπαράθεση με τις φειδωλές χώρες” λέει ο Κόντε

FILE PHOTO: Γενική άποψη από την δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάπτυξης. 18 Ιουλίου 2020. JOHN THYS / POOL




Mε βελτιωμένο κλίμα αλλά με ανοιχτά ακόμη ζητήματα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.«Υπάρχει τέλμα και σκληρή αντιπαράθεση με τις φειδωλές χώρες», τονίζει ο Τζουζέπε Κόντε από το Facebook.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το δείπνο των ηγετών, ενώ είχαν προηγηθεί διμερείς και πολυμερείς επαφές.

Η νέα συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μειώνει το ποσό των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια και αυξάνει αυτό των δανείων στα 300 δισεκατομμύρια αφήνοντας όμως το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δισεκατομμύρια.

“Eξελίσσεται πολύ πολύπλοκο, πιο πολύπλοκο από ότι αναμενόταν» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Τζουζέπε Κόντε, με δήλωσή του μέσω Facebook, ανέφερε «Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι είχε προβλεφθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία ακόμη συζητάμε και που δεν καταφέρνουμε να λύσουμε», τόνισε ο Κόντε.
Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε:
«Αναζητούμε και πρέπει να βρούμε μια σύνθεση των διαφόρων θέσεων, διότι είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να διατηρήσουμε, όμως, και τις σημαντικότερες συνισταμένες, αρχίζοντας από το ότι τα μέσα πρέπει να είναι ουσιαστικά και ανάλογα με την υφιστάμενη κρίση. Τουτέστιν αποτελεσματικά. Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, συλλογική, σταθερή και ισχυρή».

Ωστόσο, πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Λετονός ομόλογός του ο οποίος εκτιμά ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη, Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Ρώμη, Ιταλία, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ο Γκουτέρες κατηγορεί τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας ότι αγνοούν την ανισότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: