Πλοίο που συμμετείχε στη τουρκική εισβολή εστάλη στην Κύπρο για τα πανηγύρια της ντροπής

Στιγμιότυπο από την τελετή στην Τουρκία πριν το πλοίο που συμμετείχε στην τουρκική εισβολή αναχωρήσει για την κατεχόμενη Κύπρο. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma
Οι προκλητικές ενέργειες της κατοχικής δύναμης Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος δεν διατηρούνται στα πλαίσια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου ή σε ενέργειες επί του εδάφους, μα και στην ιστορία, στα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή και τη 46η επέτειό της.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες πως το στρατιωτικό πλοίο C-128, που μετέφερε χερσαίες δυνάμεις στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου 1974, παραδόθηκε ως δώρο στο κατοχικό καθεστώς.

Το πλοίο θα τοποθετηθεί ως «πλοίο-μουσείο» στην περιοχή του Πέντε Μίλι στον Καραβά, όπου έγινε η απόβαση των τουρκικών επιδρομέων και το οποίο ονομάζουν παρανόμως «Παραλία Γιαβούζ». Θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του κατοχικού στρατού.

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι βετεράνοι της εισβολής, συμμετείχαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, πριν το πλοίο μεταφερθεί στην Κερύνεια.

Το πλοίο μεταφέρθηκε στο Πέντε Μίλι, με τη συνοδεία τουρκικού πολεμικού χθες και θα ανοίξει τις «πύλες» του στο κοινό στις 20 Ιουλίου, όταν η Κύπρος θα μνημονεύει τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής και θα επιμένει στην απελευθέρωση και στην επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Το «C-128», τον μαύρο εκείνο Ιούλη, μετέφερε στην Κύπρο στρατεύματα, τεθωρακισμένα, όπλα και άλλο εξοπλισμό με σαφή σκοπό την κατάκτηση ενός σημαντικού κομματιού του πληγωμένου τόπου.

Το πλοίο, που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες στο νησί για να δολοφονήσουν, να εκτοπίσουν και να λεηλατήσουν, επιδιορθώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και δωρίθηκε στον τουρκικό κατοχικό στρατό για να πλαισιώσει τα πανηγύρια της ντροπής στις 20 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Στα κρυφά πήγε στο Βερολίνο ο Καλίν: Πολύωρες συζητήσεις στην καγκελαρία για Ανατολική Μεσόγειο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal