Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Εκκενώθηκε προληπτικά παιδική κατασκήνωση

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ρουμουντί στην Κερατέα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενισχύθηκαν. Ειδικότερα, αυτή την ώρα, επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, η εκκένωση της κατασκήνωσης αποφασίσθηκε, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά, ενώ η όλη επιχείρηση έγινε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο.

Τα παιδιά, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Ξυλοκέριζα και θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση όταν δεν θα υπάρχει πλέον κανένας απολύτως κίνδυνος.

  • Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έχει μετακινηθεί προς τον ορεινό όγκο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και στην περιοχή επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή  Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Επίθεση επιβάτη σε συνοδό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί του έκανε υπόδειξη για χρήση μάσκας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: