Ποιός θα φάει το ξύλο; «Τα παιδία παίζει» στο Δήμο της Αθήνας, και οι πολίτες ταλαιπωρούνται…

FILE PHOTO: Ποδηλάτης περνά μπροστά από επιβατικό κοινό που περιμένει στη στάση επί της οδού Πανεπιστημίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Προκαλεί κατάπληξη και οργή πώς οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο της Αθήνας έδωσαν την αβασάνιστη συγκατάθεση τους, με… «τηλεδιάσκεψη», εν μέσω κορωνοιού, για μία τόσο, εκτεταμένη, άγαρμπη, κοστοβόρο, αντιαισθητική και απολύτως μη λειτουργική παρέμβαση, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος» που επινόησε στο άψε σβήσε ο νεαρός φέρελπις δήμαρχος.

Προκαλεί επίσης κατάπληξη και οργή, γιατί όταν διαπιστώθηκε το φιάσκο, ο τραγέλαφος, κυρίως όμως οι φωτογραφικές διατάξεις ενός διαγωνισμού εξπρές που έγινε με επίκληση έκτακτων συνθηκών λόγω της πανδημίας(!), και οι εξωφρενικές χρεώσεις που επακολούθησαν, λες και οι ζαρντινιέρες  γκιούλιβερ έχουν μέσα…μοτέρ, δεν έστειλαν την υπόθεση στον εισαγγελέα και άφησαν μόνο το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη να πράξει το απολύτως αυτονόητο.

Διερωτάται κανείς γιατί, ο κύριος Νάσος Ηλιόπουλος του Σύριζα, που έδωσε κατ΄αρχήν «πράσινο φως» σε αυτό το άθλιο εγχείρημα, ανακάλυψε εκ των υστέρων π.χ. ότι ο Δήμος έχει δικό του φυτώριο, από το οποίο θα μπορούσε να προμηθευτεί καλωπιστικά φυτά δωρεάν, αποφεύγοντας τα έξοδα, ή γιατί διαπίστωσε κατόπιν εορτής ότι ο υποτυπώδης διαγωνισμός είχε τόσο στενά περιθώρια(δύο εργάσιμες ημέρες!)ώστε αν και νομότυπος να απευθύνεται μόνο σε «μιλημένους»;

  • Τι έκανε όταν έφτασε η καταγγελία από την  Πανελλήνια Ενωση Επαγγελματιών Γεωπόνων και Επιχειρήσεων Πρασίνου ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος, ή ότι ενώ προβλέπονταν συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης υλικών, με το που εμφανίστηκε ο ανάδοχος εξασφάλισε παράταση; Τίποτα από αυτά που έπρεπε δεν έκανε.

Μέχρι χθες σφύριζε αδιάφορα και το μόνο που τον απασχολούσε ήταν ο κίνδυνος μετατροπής του κέντρου της πόλης σε …«μονοκαλιέργεια εστίασης και τουρισμού»! Λες και αυτό είναι κακό ή, ακόμη χειρότερα, λες και οι φοίνικες στις ζαρντινιέρες ή τα φερ φορζέ παγκάκια θα αποτελέσουν τουριστικό αξιοθέατο! Εντελώς …γκάου, μετά συγχωρήσεως, τοποθέτηση.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον συμπαθέστατο Παύλο Γερουλάνο, πιο έμπειρο-υποτίθεται- πρώην υπουργό; Πώς έδωσε λευκή επιταγή σε αυτό το τερατούργημα; Και πώς είναι δυνατόν, να δηλώνει μέχρι και πριν λίγες μέρες ότι «δεν έχει ενστάσεις», αλλά μόλις χθες να ανακαλύπτει ότι η  ιστορία χρειάζεται …εκ νέου διαβούλευση;

Ο ίδιος ο εμπνευστής του …Περίπατου, Κώστας Μπακογιάννης, όταν ξεκίνησε το έργο που ενέκριναν οι άλλοι δύο με ενθουσιασμό δήλωσε με περηφάνεια:

«Κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε: Να φέρουμε τα κάτω-πάνω στην πρωτεύουσα». Ορθόν, ορθότατον.

Χθές ο χαριτωμένος δήμαρχος βλέποντας το …«κοίτα τι έκανες» προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας «για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος». Ορθόν κατά το ήμισυ.

Το ξύλο πρέπει να το φάει εκτός από τον δήμαρχο, ο καθηγητής-συγκοινωνιολόγος που έβαλε υπογραφή στην «ανάπλαση» με το ξεβαμμένο ταρτάν, αλλά και τα παλικάρια της αντιπολίτευσης που πληρώνονται από τον Ελληνα φορολογούμενο για να ελέγχουν τις αυθαιρεσίες του δημοτικού άρχοντα και όχι για λειτουργούν μαζί του ως παρεούλα, σε στυλ «τα παιδία παίζει».

Αυτά ως προς το ξύλο, στην θεωρητική του πάντα έκφανση. Για τα πιο πρακτικά θέματα τον λόγο πρέπει να έχει μάλλον ο εισαγγελέας…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ο τελευταίος να κλείσει το καπάκι του βόθρου: Δυσοσμία από τις παράνομες υποκλοπές…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: