Πέτσας για διάλογο με Τουρκία: Ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοιχτός, να επιδείξουν έμπρακτη αποκλιμάκωση

File photo: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλάει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Αθήνα, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε θετικό βήμα τη δήλωση του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, για τη de facto απόσυρση της παράνομης τουρκικής Navtex, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως “οι δίαυλοι επικοινωνίας” με την Άγκυρα είναι ανοιχτοί.

«Βλέπουμε, όμως, μετά την κίνηση αυτή, να βγαίνει το Barbaros και να κινείται στην κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι, το πρώτο βήμα μπορεί να μείνει μετέωρο. Ευχόμαστε να μη γίνει αυτό. Όταν, όμως, έχουμε συνέχιση των προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να αποδειχθεί αυτό που έχει τεθεί ως βασική προϋπόθεση από όλους, -όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τις ευρωπαϊκές Αρχές και από τους ηγέτες των μεγάλων χωρών- που είναι η έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση όταν ο άλλος προκαλεί συνεχώς», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι δίαυλος επικοινωνίας υπάρχει και είναι συνεχώς ανοικτός και πως αντικείμενο της συζήτησης είναι μόνο η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

  • «Το πλαίσιο συζήτησης είναι δεδομένο και είναι οι διερευνητικές επαφές, οι οποίες υπήρξαν για πολλά χρόνια και διεκόπησαν με υπαιτιότητα της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2016. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε -πάντα με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο- το θέμα αυτό. Αρκεί η άλλη πλευρά να έχει επιδείξει έμπρακτη αποκλιμάκωση, ώστε να πιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το είχαμε αφήσει», διευκρίνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για AMYNA – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας; Περιμένουμε τους Έλληνες στην Άγκυρα τις επόμενες μέρες, λέει ο Ακάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: