ΠΑΟΚ : “Αποκεφάλισε” τον υπεύθυνο για τα «ληγμένα» δελτία υγείας στο ματς με την ΑΕΚ

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Βασίλης Μπάρκας μπλοκάρει την μπάλα , κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική των play-off του πρωταθλήματος της Super League στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Παπασούλης, βασικός υπαίτιος του λάθους με τα αθεώρητα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών, είναι ο πρώτος και ίσως όχι ο τελευταίος που θα “πληρώσει” τις συνέπειες, με την απομάκρυνση του από την ομάδα.

Ο Ιβάν Σαββίδης ενημερωθείς για το συμβάν, έδωσε εντολή για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τον καταλογισμό ευθυνών με εντολή για την άμεση απομάκρυνση του γιατρού της ομάδας. O τελευταίος, είχε αντικαταστήσει στο ιατρικό τμήμα ως επικεφαλής, τον προκάτοχο του, Μανώλη Παπακώστα, ο οποίος μετά την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αποδέχτηκε πρόταση από Ιατρικό Ομιλο στην Μέση Ανατολή και παραιτήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Σημειώνεται πως το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μπορεί να έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά το «τρίτο ημίχρονο» έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Ενωση έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή 12 παικτών των «ασπρόμαυρων».

Οπως έγινε γνωστό, σχεδόν 1,5 ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος παρατήρησε ότι η κάρτα υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΚΑΠ η συμμετοχή τους είναι αντικανονική και η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση εντός 48ωρών. Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ΑΕΚ, τότε θα πάρει το παιχνίδι «στα χαρτιά» και θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «δικέφαλος του βορρά» αγωνίστηκε με ληγμένα δελτία στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε. Γι αυτούς τους αγώνες, οι Θεσσαλονικείς δεν κινδυνεύουν, καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία κατάθεσης ένστασης.

Αθεώρητα

Οπως αποκαλύφθηκε μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-0) και επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης, πράγματι δεν είχε θεωρημένα τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι μετείχαν στην αναμέτρηση.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα, αν η αθηναϊκή ομάδα καταθέσει ένσταση εντός 48ώρου από την λήξη της αναμέτρησης. Οπως βεβαιώνεται σχετικά, τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ έληξαν στις 30 Ιουνίου, με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αν αυτή ολοκληρώνονταν έγκαιρα και χωρίς την διακοπή του πρωταθλήματος. Ετσι, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης είναι εκτεθειμένος στο ενδεχόμενο τιμωρίας που εκτός από τον μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα, επιφέρει και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε για δεύτερη φορά κατά του Άρη με 1-0

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: