Ωραίο και μοναδικό: Πρώτη φορά στην Ελλάδα αναπαραγωγή φλαμίνγκο στον ΄Αγιο Μάμα Χαλκιδικής

Για πρώτη φορά στην χώρα μας, αναπαράγονται φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο Αγίου Μάμα Χαλκιδικής, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Σμήνος από ροζ φλαμίνγκο στον υγροβιότοπο του Αγίου Μάμα, πριν από τη διώρυγα της Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική  – υδροβιότοπος ο οποίος θεωρείται περιοχή ειδικής προστασίας, ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000.

Η Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί φλαμίνγκο. Ωστόσο, φέτος έκανε την έκπληξη  καθώς φιλοξενεί για πρώτη φορά στην χώρα μας την αναπαραγωγή φοινικοπτέρων, των γνωστών σε όλους μας φλαμίνγκο.

  • Ήδη έχουν καταγραφεί τα πρώτα μικρά που μεγαλώνουν με τη φροντίδα των γονιών τους, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί περίπου 180 φωλιές, από τις οποίες αναμένεται να έχουμε φέτος 120 – 140 νεοσσούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, τις φωλιές των φοινικοπτέρων ανακάλυψαν στις αρχές Μαΐου εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή, ωστόσο ήταν κρίσιμο να παραμείνει η πληροφορία κρυφή, προκειμένου να μην συρρεύσουν επισκέπτες και ενοχλήσουν τα πουλιά, προκαλώντας ενδεχομένως εγκατάλειψη των φωλιών και αποτυχία της αναπαραγωγής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: