Ώρα στέψης για τη Ρεάλ: Μια νίκη μακριά από το 34ο πρωτάθλημά της

File Photo: Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Zinedine Zidane κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου EPA/JAVIER LIZON




Έτοιμη να πανηγυρίσει το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο κατά την αυριανή (16/7) 37η αγωνιστική της La Liga.

Οι «μερένγκες», που βρίσκονται στο +4 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα, υποδέχονται στο γήπεδο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» τη Βιγιαρεάλ και με νίκη στέφονται πρωταθλητές, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο ακόμη κι αν δεν νικήσει το «κίτρινο υποβρύχιο», υπό την προϋπόθεση ότι οι Καταλανοί θα «στραβοπατήσουν» στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Οσασούνα.

Στα υπόλοιπα ανοιχτά «μέτωπα», η Βιγιαρεάλ χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει θέση στο Europa League της επόμενης περιόδου, ενώ Χετάφε και Σοσιεδάδ καλούνται να υπερασπιστούν το +3 έναντι της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη, αλλά έχουν δύσκολες αποστολές, υποδεχόμενες την Ατλέτικο και τη Σεβίλη αντίστοιχα. Η Μπιλμπάο από την πλευρά της, για να διατηρήσει ελπίδες για την προνομιούχο έβδομη θέση, χρειάζεται απαραιτήτως νίκη στο «Σαν Μαμές» απέναντι στη Λεγανές, που όμως παίζει το τελευταίο της χαρτί στη μάχη της παραμονής. Στην ίδια μοίρα με την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα βρίσκεται και η Μαγιόρκα, η οποία θέλει νίκη επί της Γρανάδα και απώλειες της Θέλτα (φιλοξενεί την αδιάφορη Λεβάντε) ή της Αλαβές (παίζει στη Σεβίλη με την επίσης αδιάφορη Μπέτις), προκειμένου να ελπίζει.

Σημειώνεται ότι όλα τα ματς της 37ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν αύριο στις 10 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με εξαίρεση τη βαθμολογικά αδιάφορη αναμέτρηση της Εϊμπαρ με τη Βαγιαδολίδ, που θα αρχίσει νωρίτερα (19:30). Το πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 16/7

  • Εϊμπαρ-Βαγιαδολίδ
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεγανές
  • Μπαρτσελόνα-Οσασούνα
  • Θέλτα-Λεβάντε
  • Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης
  • Μαγιόρκα-Γρανάδα
  • Μπέτις-Αλαβές
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ
  • Σοσιεδάδ-Σεβίλη
  • Βαλένθια-Εσπανιόλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 83 –Champions League–
  2. Μπαρτσελόνα 79 –Champions League–
  3. Ατλέτικο Μαδρίτης 66 –Champions League–
  4. Σεβίλη 66 –Champions League–
  5. Βιγιαρεάλ 57
  6. Χετάφε 54
  7. Σοσιεδάδ 54
  8. Αθλέτικ Μπιλμπάο 51
  9. Βαλένθια 50
  10. Γρανάδα 50
  11. Οσασούνα 48
  12. Λεβάντε 43
  13. Μπέτις 41
  14. Βαγιαδολίδ 39
  15. Εϊμπάρ 39
  16. Θέλτα 36
  17. Αλαβές 36
  18. Λεγανές 32
  19. Μαγιόρκα 32
  20. Εσπανιόλ 24 –Υποβιβασμός–

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: