Ο Πετρίδης είδε τον Νεοφύτου: Με την επιθετική στάση της Τουρκίας επιβάλλεται η σύμπνοια, είπε

Με τον νέο Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη συναντήθηκε σήμερα, 7 Ιουλίου 2020 στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη και του Βουλευτή, Συντονιστή της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, κ. Γιώργου Κάρρουλα. Φωτογραφία ΔΗΣΥ




Με τις συνεχιζόμενες απειλές και την επιθετική στάση της Τουρκίας, επιβάλλεται η σύμπνοια μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, είπε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Νίκου Τορναρίτη και του Βουλευτή, Συντονιστή της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Γιώργου Κάρουλλα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «εγκαινιάζουμε κύκλο επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα» και πρόσθεσε ότι την επόμενη περίοδο θα γίνουν συναντήσεις με τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων.

  • «Σκοπός και στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και ταυτόχρονα να έχουμε τις θέσεις για τα θέματα της Άμυνας. Είμαστε ανοιχτοί ν’ ακούσουμε και να συζητήσουμε προτάσεις και εισηγήσεις. Είχαμε ήδη μια πρώτη ενημέρωση από την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Με τις συνεχιζόμενες απειλές και την επιθετική στάση της Τουρκίας, επιβάλλεται η σύμπνοια μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον. Προσβλέπω σε ουσιαστική αλλά και παραγωγική συνεργασία με όλα τα κόμματα. Η Άμυνα είναι εθνική υπόθεση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κάρουλλας, σε δηλώσεις του, συνεχάρη το νέο Υπουργό Άμυνας για την ανάληψη των καθηκόντων του «και όχι μόνο να ευχηθούμε αλλά και να διαβεβαιώσουμε ότι θα εργαστούμε μαζί του για να ενδυναμώσουμε την προσπάθειά του για ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς».

  • «Είμαστε σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη και όπως είπε και ο Υπουργός σαν εθνική υπόθεση η Άμυνα, δεν σηκώνει τον όποιο χρωματισμό ή κομματική απόχρωση. Ως Επιτροπή Άμυνας πρέπει να εργαστούμε συλλογικά με κοινό γνώμονα την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς. Την ίδια στιγμή αυτό το οποίο ευελπιστούμε και είμαστε σίγουροι πως θα δούμε από τον νέο Υπουργό, είναι η αύξηση των δυνατοτήτων συνεργασίας με φίλιες χώρες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε και μέσα από τις τετραμερείς συνεργασίες να έχουμε αποτέλεσμα ως προς την αποτρεπτική ισχύ στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Κάρουλλας είπε: Συγχαίρουμε και πάλι τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστούμε μαζί όχι μόνο για την αμυντική πολιτική αλλά και τα όποια ζητήματα άπτονται της αρμοδιότητάς του, είτε αυτά αφορούν προσωπικό είτε εξοπλιστικά προγράμματα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας στην Κύπρο μετά το ξέσπασμα του covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: