Ο Μάικ Πομπέο δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για την Αγία Σοφία

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. EPA, IGOR KOVALENKO μέσω ΚΥΠΕ




Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ρωτήθηκε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση και εάν η Αμερική σκέφτεται να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Η απάντησή του ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε:

«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω πάνω σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σήμερα (χθες), ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας. Οπότε δεν γνωρίζουμε αν ειπώθηκε κάτι ή αγνοήθηκε το μέγα αυτό ζήτημα που απασχολεί τον χριστιανικό κόσμο.

Σημειώνονται τα εξής:

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν θετικά εμπορικά ζητήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και υπογράμμισαν την πεποίθησή (των ΗΠΑ) για την ανάγκη επίλυσης των περιφερειακών θεμάτων με διαπραγμάτευση.

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Today, President Donald J. Trump spoke with President Recep Tayyip Erdogan of Turkey. President Trump and President Erdogan discussed positive trade issues between the United States and Turkey and underscored our belief in the need for a negotiated settlement of regional issues.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, «οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις για διμερή θέματα, ενώ συζήτησαν και τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στη Λιβύη».

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να προάγουν τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών, να καταφέρουν να φτάσουν το στόχο των εμπορικών συναλλαγών στα 100 δις δολάρια και να εργαστούν για τη σταθερότητα στη Λιβύη, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: