Ο καιρός “ανάγκασε” τα τουρκικά αλιευτικά να μπουν στα ελληνικά ύδατα, διευκρινίζει το Λιμενικό!

Στιγμιότυπο με το τουρκικό αλιευτικό από το βίντεο που μετέδωσε το mykonoslive. Photo via mykonoslive




Τα τουρκικά αλιευτικά που βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, διευκρινίζει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα «τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Πάντως νωρίτερα υπήρξε αναστάτωση μόλις έγινε γνωστή η παρουσία των τουρκικών αλιευτικών συνδυάστηκε με τις προκλήσεις των Τούρκων που δεν έχουν τελειωμό. Λίγα 24ωρα μετά την κατάπτυστη απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, τουρκικά αλιευτικά βγήκαν για… ψάρεμα κοντά στη Μύκονο.

Σύμφωνα με το skai.gr σήμερα το πρωί τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα περί τα 2-3 μίλια από την παραλία Αγράρι και τις ακτές του Αγαθονησίου βρέθηκαν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η παρουσία των αλιευτικών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες του νησιού, ενώ επικαλούμενο το mykonoslivetv, σημειώνει πως το λιμενικό είναι ενήμερο ενώ ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι τα αλιευτικά της Τουρκίας πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν στο σημείο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Π.Τσιριγώτης και skai.gr
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: