Ο Δρ Φάουτσι δηλώνει ότι “δεν κατανοεί” τις προσπάθειες απαξίωσής του από τον Λευκό Οίκο

FILE PHOTO: Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμώξεων, κατέθεσε στη Γερουσία για τον κορωναϊό, στην Ουάσιγκτον. EPA, Al Drago / POOL




Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άνθονι Φάουτσι δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει τις προσπάθειες «ορισμένων» στον Λευκό Οίκο να τον απαξιώσουν, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του αυτό ήταν μεγάλο λάθος.

«Ξέρετε, είναι κάπως παράξενο. Δεν το κατανοώ πλήρως», είπε ο Φάουτσι, που είναι και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Atlantic. «Νομίζω, αν μιλήσετε με λογικούς ανθρώπους στον Λευκό Οίκο, αντιλαμβάνονται ότι αυτό ήταν μεγάλο λάθος εκ μέρους τους επειδή εν τέλει αντανακλά άσχημα για τους ίδιους. Και δεν νομίζω ότι αυτή ήταν η πρόθεσή τους», πρόσθεσε.

Ο Φάουτσι είναι μέλος της κυβερνητικής ομάδας αντιμετώπισης της πανδημίας, επικεφαλής της οποίας έχει τεθεί ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Ο 79χρονος καθηγητής είχε βοηθήσει στην έρευνα για το AIDS τη δεκαετία του 1980 και είναι σεβαστός από όλους επειδή δεν επιτρέπει στην πολιτική να επηρεάζει την κρίση του.

Μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Φάουτσι υπήρξαν εντάσεις το τελευταίο διάστημα, αφού ο πρώτος είχε επικεντρωθεί στην επανεκκίνηση της οικονομίας και των σχολείων ενώ ο δεύτερος ζητούσε μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Στη συνέντευξή του, ο Φάουτσι είπε επίσης ότι δεν έχει μιλήσει με τον Τραμπ «εδώ και λίγο καιρό» αλλά συνεργάζεται με τον Πενς.

Για τις επιθέσεις του Λευκού Οίκου εναντίον του, είπε ότι πρόκειται για «μεγάλο λάθος», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να εξηγήσει» τα σχόλια του Πίτερ Ναβάρο, του συμβούλου του Τραμπ σε θέματα εμπορίου. Σε πρόσφατο άρθρό του στην εφημερίδα USA Today, ο Ναβάρο έγραψε ότι «ο Δρ Φάουτσι έχει καλούς τρόπους με το κοινό, αλλά έκανε λάθος σε όλα όσα συζήτησα μαζί του».

Η αρχική σιγή του Λευκού Οίκου για το άρθρο αυτό τροφοδότησε την πεποίθηση ότι ο Ναβάρο είχε την υποστήριξη του Τραμπ. Ωστόσο ο πρόεδρος σήμερα επιτίμησε τον σύμβουλό του, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γράψει ένα τόσο καυστικό άρθρο γνώμης για τον Φάουτσι. Προτού αναχωρήσει για επίσκεψη στην Ατλάντα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα και απάντησε: «Έκανε (ο Ναβάρο) μια δήλωση που αντιπροσωπεύει τον ίδιο. Δεν θα έπρεπε να το κάνει. Όχι, έχω πολύ καλή σχέση με τον Άνθονι».

Ένα στέλεχος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι ο Τραμπ δεν υιοθετεί τις απόψεις του Ναβάρο και ότι ο προσωπάρχης Μαρκ Μίντοους θεωρεί «απαράδεκτο» το άρθρο. Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες ζητήθηκε ξεκάθαρα από τον Ναβάρο «να αποκλιμακώσει την κατάσταση».

«Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Δρα Φάουτσι. Όλοι θέλουμε να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτό το μπέρδεμα» κατέληξε ο Τραμπ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ κατέθεσε αγωγή κατά της Μινεάπολης και 4 αστυνομικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: