Ο αλ Σάρατζ δέχθηκε στην Τρίπολη τον επικεφαλής της ΕΝΙ: Πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα…

Ο πρόεδρος της ΕΝΙ συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον επικεφαλής του καθεστώτος αλ Σάρατζ. Φωτογραφία via Twitter, @eni




Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Προεδρίας της Λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Fayez al Sarraj, συναντήθηκε στις 8.7 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eni, Claudio Descalzi στην Τρίπολη για να συζητήσει τη γενική κατάσταση στη Λιβύη αυτή τη δύσκολη περίοδο, που έγινε ακόμη πιο περίπλοκη από την πανδημία.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε μια ενημέρωση σχετικά με τη συνεχή υποστήριξη της Eni προς τη χώρα όσον αφορά την πρόσβαση στην ενέργεια και τη συνέχεια των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC Mustafa Sanalla ήταν επίσης παρών.

Ο Claudio Descalzi επιβεβαίωσε την πλήρη δέσμευση του Sarraj στις επιχειρησιακές και προγραμματικές δραστηριότητες της χώρας και ανανέωσε τη δέσμευση της Eni στον κοινωνικό τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την υποστήριξη της NOC παρέχοντας ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό, διαγνωστικά τεστ και απαραίτητη θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

Σύμφωνα με τις δραστηριότητες που ορίζονται στο μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη με τη General Electric Company Of Libya (GECOL) και την NOC, η Eni συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του ενεργειακού τομέα, παρέχοντας θεμελιώδη ανταλλακτικά για να εγγυηθεί τη συνέχεια της παραγωγής ίση με 3 GW. Επιπλέον, η Eni παρέχει εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη για τον ορισμό του εθνικού κώδικα δικτύου και για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ίδιου του δικτύου.

Επιπλέον, η Eni μελετά την ανάπτυξη ενός νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με αέριο και υποστηρίζει την έναρξη πιλοτικών έργων ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα, καθιστώντας διαθέσιμη την τεχνογνωσία και την εμπειρία της. Η εισαγωγή, για πρώτη φορά, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Λιβύη θα ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για τον πληθυσμό χωρίς αύξηση της τοπικής κατανάλωσης υδρογονανθράκων και των εκπομπών CO2.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eni συναντήθηκε επίσης σε διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο του NOCMustafa Sanalla, με τον οποίο εξέτασε την κατάσταση σχετικά με τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα της Eni στη Λιβύη. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην πρόοδο του έργου megaStructures A&E, το οποίο θα επιτρέψει την επέκταση του οροπεδίου παραγωγής Bahr Essalam τα επόμενα χρόνια και θα εξασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου στην τοπική αγορά, της οποίας η Eni θα συνεχίσει να είναι ο κύριος προμηθευτής τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, η NOC και η Eni αξιολογούν τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του πεδίου Μπουρί, και ιδίως τις ανεπτυγμένες περιοχές της Δύσης και του Βορρά, με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της… Η Eni είναι ο βασικός διεθνής παραγωγός υδρογονανθράκων στη Λιβύη,με παραγωγή 170.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα. 

ΠΗΓΗ: Il capo del Consiglio di Presidenza del Governo libico di unità nazionale alSarraj e il presidente di NOC Sanalla incontrano lAD di Eni Claudio Descalzi

Επαναλαμβάνεται από σήμερα μετ’ εμποδίων παραγωγή και εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: