Νταμπλ στις γυναίκες ο Ολυμπιακός: Kατέκτησε το κύπελλο υδατοσφαίρισης

Η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Φωτογραφία via amna.gr (ΑΠΕ_ΜΠΕ)




Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για δεύτερη φορά στην τριετή ιστορία του θεσμού το κύπελλο υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς στον τελικό του final-4, που διεξήχθη απόψε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου, επιβλήθηκε πολύ εύκολα του Νηρέα Χαλανδρίου με 16-4.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν παραπάνω από εμφανής και οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν πολυ άνετα στο θρίαμβο και ολοκλήρωσαν το νταμπλ, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2018.

Ο Χάρης Παυλίδης άφησε εκτός 15άδας του τελικού τις Ασημάκη, Τσουκαλά και Σταματοπούλου, αλλά αυτό ουδόλως επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η νεανική ομάδα του Νηρέα άντεξε για περίπου 4,5 λεπτά, μέχρι να ανοίξει το σκορ σε κόντρα η Ελευθερία Πλευρίτου. Ακολούθησαν δύο διαδοχικά γκολ της Βάσως Πλευρίτου, με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 3-0 και τα πράγματα να… παίρνουν το δρόμο τους. Χωρίς καν να φορτσάρουν, οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 7-0 στο ημίχρονο και στο 10-0, πριν η Τορνάρου πετύχει το πρώτο γκολ για την ομάδα του Χαλανδρίου, στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Παυλίδης έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής σε νεαρές αθλήτριες (Κανετίδου, Δούλη, Σιούτη, Φουντωτού, Χαλδαίου) κι αυτό συνέβαλε στο να μην ανοίξει υπερβολικά η «ψαλίδα», σε ένα ματς που δεν θύμιζε σε τίποτα τελικό.

Πολυτιμότερη παίκτρια, αλλά και πρώτη σκόρερ του final-4 (έξι γκολ), αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου και καλύτερη τερματοφύλακας η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-0, 5-2, 4-2
Διαιτητές: Μπιράκης, Μαρκοπούλου
Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου 1, Αβραμίδου 1, Κρίστμας, Μαργ. Πλευρίτου, Δούλη 1, Β. Πλευρίτου 3, Σιούτη 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Δουρέκα, Φουντωτού, Χαλδαίου 1
ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ευτυχία Καραγιάννη): Λάζαρη, Νεφ. Κοβάσεβιτς, Μαυρωτά 1, Μαντουδιώτη, Τριχά, Πάτερου, Τορνάρου 1, Μπόβαλη, Αγγελίδη 1, Δ. Παπαναστασίου, Κάσσαρη, Νιαρχάκου 1, Σ. Κοβάσεβιτς, Κοτσαύτη, Παναγιώτη


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Γιάννη Δημήτρογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: