Νεολαία ΕΔΕΚ: 46 χρόνια μετά συνεχίζουμε να καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα

FILE PHOTO: Με διάφορες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ο κυπριακός λαός θα τιμήσει και σήμερα αυτούς που έπεσαν κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




“46 χρόνια μετά τη αποφράδα εκείνη μέρα, συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τα φοβερά εγκλήματα του πραξικοπήματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΕΔΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο, η Νεολαία ΕΔΕΚ καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που άνοιξε την πόρτα στον Τούρκο εισβολέα και προκάλεσε στον τόπο μας τη μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ιστορίας του αφού ακόμα και σήμερα, 46 χρόνια μετά, η συνεχιζόμενη προσφυγιά και κατοχή εξακολουθούν να υπάρχουν.

Tην ίδια περίοδο υπήρξαν και αυτοί, που μπροστά στην έσχατη προδοσία όρθωσαν το ανάστημα τους, για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ αποτίνουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγώνες των ηρωικών μαχητών της αντίστασης, στις ομάδες Εδεκιτων και στον αρχηγό της αντίστασης δρ. Βάσο Λυσσαρίδη, οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Σήμερα, η δημοκρατική αντίσταση πρέπει να είναι φάρος ενίσχυσης του δικού μας αγώνα για αποτύναξη του Τουρκικού ζυγού και απελευθέρωση της πατρίδας μας.

46 χρόνια μετά τη αποφράδα εκείνη μέρα, συνεχίζουμε να καταδικάζουμε ξανά τα υποκινούμενα και αδιαχώρητα φοβερά εγκλήματα του πραξικοπήματος, και της προδοσίας που η Χούντα και οι εδώ απεσταλμένοι της, αποτόλμησαν εναντίον της Κύπρου και του νόμιμου προέδρου της. Συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τη βάρβαρη τουρκική εισβολή που ακολούθησε, με την κατοχή της μισής μας πατρίδας.

Δύο εγκλήματα που δεν ξεχνιούνται, όσα χρόνια και αν περάσουν.
46 χρόνια από τότε, ο Κυπριακός Ελληνισμός συνεχίζει να βιώνει τις άθλιες συνέπειες του πραξικοπήματος, της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Η απόδοση τιμής στους Αντιστασιακούς αποτελεί οφειλόμενο χρέος και ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους προς την πατρίδα και την δημοκρατία.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ, απευθύνει μήνυμα αγώνα για ελευθερία και δικαίωση, λύση χωρίς κατοχικούς στρατούς, εγγυητές και κηδεμόνες, για Κύπρο ελεύθερη και δημοκρατική για όλους τους νόμιμους κατοίκους της.
Η υπόσχεση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να επιτευχθεί η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδα μας!
Γραφείο Τύπου
Νεολαίας ΕΔΕΚ”

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: