Νέα ξετσίπωτη δήλωση Ερντογάν για Αγία Σοφία: Nα κερδίσουμε την καρδιά του έθνους με το άνοιγμά της ως τζαμί

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE, HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν εποφθαλμιούμε εδάφη και κυριαρχία κανενός, ειδικά επί των φυσικών πηγών ενέργειας.

Παρά τις ανηθικότητες που αντιμετωπίζουμε, εμείς δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνση που μας έχει υποδείξει η πίστη και η ιστορία μας».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του σχετικά με τον απολογισμό του στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, όπως μεταδίδει από την Τουρκία η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαράκη, στο ethnos.gr.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε ως μία χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της, χωρίς να σφετερίζεται το δικαίωμα κανενός».

Αναφερόμενος, ωστόσο, στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και την πρώτη προσευχή που θα γίνει εκεί, ο Ερντογάν δήλωσε: «Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, σύμφωνα με την εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αποτέλεσμα της αντίληψης περί ευημερίας του έθνους και του πώς θα κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τη χώρα και να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ευρωβουλευτές προς Μπορέλ: Να επιβληθούν κυρώσεις και άμεσα μέτρα στον “αυταρχικό” Ερντογάν

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: