Να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Καβαλά ζητά με γραπτή δήλωση η ΕΕ από την Τουρκία

«Η υπόθεση του Οσμάν Καβαλά είναι εμβληματική για την ανησυχητική οπισθοδρόμηση της Τουρκίας» λέει η εκπρόσωπος της Κομισιόν. ΚΥΠΕ




Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να σεβαστεί και να ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Καβαλά με αφορμή τις 1000 ημέρες φυλάκισής του.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασραλί αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα, ο Τούρκος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Οσμάν Καβαλά συμπληρώνει 1.000 ημέρες στη φυλακή, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EΔΑΔ) που ζητά την απελευθέρωσή του”.

Όπως σημειώνει “η υπόθεση του Οσμάν Καβαλά είναι εμβληματική για την ανησυχητική οπισθοδρόμηση της Τουρκίας σε θεμελιώδεις τομείς όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου”.

“Ως υποψήφια χώρα και επί μακρόν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι αρχές της Τουρκίας πρέπει να ακολουθήσουν, με τον κατάλληλο τρόπο, τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, τονίζει.

“Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη βιώσιμη πρόοδο σε αυτούς τους τομείς, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη δική του και άλλες υποθέσεις”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

ΚΥΠΕ, Aθανάσιος Αθανασίου
Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Οσμάν Καβαλά: 1000 μέρες στη φυλακή χωρίς καταδίκη, μόνο με κατηγορίες για απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: