Να επικρατήσει η λογική ζητούν οι Δημοκρατικοί: Καλούν τον Τραμπ να σοβαρευτεί και να ακούσει…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του σε εκδήλωση στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, Al Drago / POOL




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (*)

Παρά τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ για την εμπιστοσύνη του στον Δρ. Φάουτσι και τις καλές σχέσεις που έχει με τον έμπειρο επιστήμονα, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Όλοι γνωρίζουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο ανδρών και την εντελώς διαφορετική αντίληψη που έχουν ο καθένας. Ο Fauci κάνει λόγο για λήψη μέτρων  προστασίας της δημόσιας υγείας ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί όχι απλώς το  «καθαρό» reopen της οικονομίας αλλά και το άνοιγμα των σχολείων το φθινόπωρο.

Όπως είναι λογικό, η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Trump δεν μπορούν να κατανοήσουν την στάση του προέδρου. Ο Fauci έχει υπονομευθεί και αμφισβητηθεί τόσο από τον ίδιο τον «πλανητάρχη» όσο και από τον περίγυρό του με αποτέλεσμα να έχει καλλιεργηθεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα στον Λευκό Οίκο.

  • Οι Δημοκρατικοί ζητούν να επικρατήσει η λογική και όχι οι ιδεοληψίες του Αμερικανού προέδρου και των ακραίων συμβούλων του. Ο βουλευτής των Dems από το Ohio, Tim Ryan, δήλωσε πως η διακυβέρνηση Trump έχει αποτύχει ολοσχερώς στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι εξαιτίας των Ρεπουμπλικάνων οι ΗΠΑ είναι δακτυλοδεικτούμενες  από την διεθνή κοινότητα και παράδειγμα προς αποφυγή. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 130 χιλιάδες και τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία μέρα με τη μέρα.

Ο Ryan τόνισε πως πέρα από την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της υγείας θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και στην παιδεία. Σχεδόν 12 εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές αίθουσες είτε λόγω έλλειψης εξοπλισμού, είτε λόγω οικονομικής αδράνειας.

Ο στόχος των Δημοκρατικών είναι μέχρι το φθινόπωρο να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες  συνθήκες ούτως ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στο internet χωρίς να χρειάζεται να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους, και να μπορούν να παρακολουθήσουν με ασφάλεια τα μαθήματα τους από το σπίτι. Παρόλα αυτά ο Trump δεν δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε ενίσχυση της Παιδείας  λέγοντας μάλιστα πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία.

Εν συνεχεία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, ζητάει την παράταση του προγράμματος ανακούφισης «Heroes Act» τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mitch McConnell, πιστός στην γραμμή Trump, υποβάθμισε τον ρόλο και την σπουδαιότητα του ψηφισμένου προγράμματος λέγοντας ότι η παράταση θα ισχύει μόνο μέχρι τον Αύγουστο. Η Pelosi ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές βάζουν τρικλοποδιές και απογοητεύουν καθημερινά τον Αμερικανικό λαό.

  • Επιπροσθέτως, ο γερουσιαστής του Vermont, Bernie Sanders έκανε εκ νέου κάλεσμα συσπείρωσης και εμπιστοσύνης προς τους Δημοκρατικούς εν όψει εκλογών. Ο Sanders ήταν άκρως ειρωνικός με την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Donald Trump φορώντας μάσκα και δήλωσε πως για χάριν της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, ο νυν πρόεδρος θα πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές.

Ο έμπειρος γερουσιαστής ζήτησε για πολλοστή φορά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα ανακούφισης των πολιτών, περικοπές στρατιωτικών δαπανών της τάξεως του 10% και ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Επίσης ζήτησε την αναστολή των εξώσεων και των κατασχέσεων καθώς σύμφωνα με έρευνες εκτιμάται ότι με ένα νέο κύμα της πανδημίας ο αριθμός των αστέγων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 28 εκατομμύρια, αριθμός άκρως εφιαλτικός εν έτει 2020. Την πρόταση Sanders υποστήριξαν και οι γερουσιαστές Chuck Schumer και Kirsten Gillibrand από τη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά του, ο Joe Biden, ως ηγέτης των Δημοκρατικών καλεί καθημερινά τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μην συμπεριφέρονται επιπόλαια όπως ο πρόεδρος Trump. Ο Biden δείχνει να διαχειρίζεται πολύ σωστά επικοινωνιακά την κατάσταση χωρίς να έχει υποπέσει σε τυμβωρυχία.

Ο ίδιος γνωρίζει ότι έχει μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να μπει στον Λευκό Οίκο νικητής αλλά να πάρει και πολιτείες που έχουν να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί από την μακρινή εποχή του Jimmy Carter. Για παράδειγμα η πολιτεία του Texas είναι κλασικό Ρεπουμπλικανικό προπύργιο τα τελευταία 44 χρόνια.

  • Παρόλα αυτά τα ποσοστά του Donald Trump είναι πτωτικά ενώ ο κυβερνήτης Greg Abbott έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της δεύτερης μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ. Αντιθέτως τα νούμερα είναι άκρως ενθαρρυντικά για τον Joe Biden, με τον ίδιο να έχει φτιάξει ειδική ατζέντα προκειμένου να κερδίσει μια ζωτικής σημασίας πολιτεία.

Στην ουσία όμως δεν κάνει κάτι τρομερό από το να καλεί τον κόσμο να κάνει τα αυτονόητα εν καιρώ πανδημίας. Απλές κινήσεις όμως που δεν έκανε ο πρόεδρος Trump. Παρόλα αυτά οι Ρεπουμπλικάνοι έχοντας τον γερουσιαστή John Cornyn στα έδρανα από το 2002, δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα μια από τις αγαπημένες τους πολιτείες.

Εν κατακλείδι, οι Δημοκρατικοί καλούν τον Αμερικανό ηγέτη να αναλάβει τις ευθύνες του και να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες του μέχρι την τελική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες πληρώνουν το μάρμαρο της ανευθυνότητας του, αγνοώντας πλήρως τις συμβουλές των ειδικών ενώ καθημερινά κλείνει τα αυτιά του στην κραυγή αγωνίας της Αμερικανικής κοινωνίας.

Ο Biden και το υπόλοιπο κόμμα παραμένουν σε σταθερή γραμμή απολαμβάνοντας τα πολύ καλά ποσοστά στις δημοσκοπίσεις. Το μόνο που μένει είναι να επικρατήσει η λογική και στην κάλπη.

(*) Opinion Writer

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Εθισμένος στο ψέμα ο Πρόεδρος Τραμπ, αρνείται να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: