Μυστήριο; Γιατί αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

File photo: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τελετή ονοματοδοσίας – εντάξεως του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό, στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΘΑ, STR




Ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό Πεντάγωνο, συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ, αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως πληροφορήθηκε η ιστοσελίδα μας Hellas Journal, η επίσκεψη αναβλήθηκε μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, η οποία πρόταξε ως δικαιολογία το πρόβλημα της πανδημίας του κορωναϊού, που εντείνεται στην Αμερική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η αμερικανική πλευρά αποδέχθηκε το αίτημα, αλλά φαίνεται ότι δεν θεωρεί επαρκή δικαιολογία τον ιό. Σημειώνουμε ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε κλεισμένα ραντεβού υψηλού επιπέδου στο Πεντάγωνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, τη Βουλή και τη Γερουσία. Μερικοί εκ των αξιωματούχων που θα συναντούσε ο Έλληνας υπουργός είχαν αλλάξει τα σχέδια τους για να τον δουν και να συνομιλήσουν μαζί του.

Από άλλες πηγές έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας υπουργός προτίμησε να μείνει στην Αθήνα λόγω των απειλών της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο και της ρευστής κατάστασης στη Λιβύη. Σημειώνουμε επίσης ότι ο κ. Έσπερ συναίνεσε αμέσως μόλις έλαβε το ελληνικό αίτημα για να συναντηθεί με τον κ. Παναγιωτόπουλο στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την ελληνική ανακοίνωση, η νέα ημερομηνία της επίσκεψης, θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά, διευκρίνισε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, με την ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι “προγραμματίζεται τις προσεχείς ημέρες τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκ Έσπερ”.

Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας διαψεύδει τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τονίζει τα εξής:

Ο υπουργός Άμυνας Έσπερ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Αμερικανικό Κογκρέσο ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον υπουργό Παναγιωτόπουλο στις ΗΠΑ μόλις μπορέσει να ταξιδέψει. Αναφορές στον τύπο που υποδηλώνουν ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω του επιπέδου των προγραμματισμένων ραντεβού, με τις σχέσεις της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή ότι είχαν προγραμματιστεί μόνο διαδικτυακές συναντήσεις είναι εντελώς ψευδείς.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ελληνοτουρκικά και μεταναστευτικό συζήτησαν Δένδιας με Ούγγρο ομόλογό του Σιιζάρτο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: