Μήνυμα αλληλεγγύης στον Κυπριακό λαό από ΣΥΡΙΖΑ: Για την επέτειο 46 χρόνων από το πραξικόπημα

Photo via syriza.gr
Μήνυμα για την επέτειο 46 χρόνων από το πραξικόπημα στην Κύπρο απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, προϋποθέτει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”.

“Συμπληρώνονται 46 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο, κατ’ εντολή της χούντας του Ιωαννίδη. Πέντε μόλις μέρες μετά την ανατροπή του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο νησί. Ακολούθησε ο βίαιος εκτοπισμός 180.000 ελληνοκυπρίων, οι χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι και η κατοχή του 36% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:

  • “Το μήνυμα της θλιβερής επετείου είναι σαφές: η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, προϋποθέτει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, γέφυρες συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη και ενεργοποίηση κάθε διπλωματικού διαύλου”.

“Οι λαοί είναι αυτοί που πάντα υποφέρουν από δικτατορίες, απολυταρχικές πρακτικές και καθεστώτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει κάθε προσπάθεια δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, και βρίσκεται αλληλέγγυος με τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Υπομονή συστήνει ο Αναστασιάδης για την τουρκική προκλητικότητα,μέχρι το επόμενο Ε.Σ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal