“Μια οικογένεια για κάθε παιδί: η νέα πολιτική για την αναδοχή και την υιοθεσία”, δηλώνει η Δόμνα

File Photo: Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την τηλεδιάσκεψη για τα θέματα υιοθεσίας και αναδοχής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος αναδοχών και υιοθεσιών για τη σύνδεση παιδιών με υποψήφιους γονείς ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Η Νέα Δημοκρατία με πρωτοβουλία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου πραγματοποίησε σήμερα διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Μια οικογένεια για κάθε παιδί: η νέα πολιτική για την αναδοχή και την υιοθεσία” και κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Υφυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του νέου πλαισίου αναδοχής και υιοθεσίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, την εκπαίδευση επαγγελματιών σε θέματα παιδικής προστασίας, την έναρξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων υποψήφιων ανάδοχων και θετών γονέων σε όλη την επικράτεια και την εκπαίδευση των Κοινωνικών Λειτουργών του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) που θα συμβάλλουν στην κοινωνική έρευνα και επεξεργασία των αιτήσεων, το Υπουργείο πέρασε σήμερα στην έναρξη των διαδικασιών σύνδεσης παιδιών με υποψήφιους γονείς. Για πρώτη φορά, οι διαδικασίες σύνδεσης θα γίνονται μέσω ενός ενιαίου κρατικού πληροφοριακού συστήματος που θα διασφαλίσει την απαιτούμενη διαφάνεια.

Στη συζήτηση συμμετείχαν στελέχη των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Βόζεμπεργκ κατήγγειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τουρκικά fake news εναντίον της Ελλάδας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal