Μας άφησαν άφωνους: Ξανασχεδίασαν στο γηροκομείο εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ

To διαφορετικό εξώφυλλο της Adele. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ.




Οι κάτοικοι του οίκου ευγηρίας Sydmar Lodge Care Home στο Λονδίνο έγιναν viral με την κοινοποίηση ενός tweet που δείχνει πώς οι ηλικιωμένοι και οι φροντιστές τους διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια του κλειδώματος: αναπαράγοντας αγαπημένα και εμβληματικά εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ.

Ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων στον οίκο ευγηρίας, Ρόμπερτ Σπέκερ ήθελε να διατηρήσει θετική τη διάθεση των ηλικιωμένων, ενώ δεν επιτρέπονται επισκέπτες και ψυχαγωγία εκτός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι, γεννήθηκε ένα λαμπρό project: η αναδημιουργία κλασικών εξώφυλλων άλμπουμ με τους κατοίκους να ποζάρουν ως ροκ σταρ.
Όσοι συμμετείχαν στην καλλιτεχνική εκστρατεία αναδημιούργησαν τις εικόνες κλασικών άλμπουμ όπως το «Born in the USA» του Μπρους Σπρίνγκστιν, το οποίο μετονομάστηκε σε «Born in England» με τον Μάρτιν Στάινμπεργκ να ποζάρει με τη σημαία της Αγγλίας. Το «21» της Adele μετονομάστηκε σε «Vera, 93».


To διαφορετικό εξώφυλλο με τον Bowie. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το «Taylor 1989» της Τέιλορ Σουίφτ έγινε «R.C. 1922;» και το κλασικό «Queen II» των Queen μετονομάστηκε σε «Carers» με τους εργαζόμενους του Sydmar σε πρώτο πλάνο.

Η Σίλα Σόλομον είναι η πανκ του Sydmar Lodge και αντί για την κιθάρα των Clash στη φωτογραφία ετοιμάζεται να σπάσει ένα μπαστούνι.
Ο Ρόμπερτ Σπέκερ κοινοποίησε στο Twitter πλάι-πλάι φωτογραφίες των πρωτότυπων εξώφυλλων και των νέων εκδοχών με τους ηλικιωμένους κατοίκους του Sydmar Lodge και τα tweets άρχισαν να πολλαπλασιάζονται αμέσως.

Μάλιστα κάποιοι χρήστες του Twitter υπέβαλαν αιτήματα για αναπαραγωγή συγκεκριμένων άλμπουμ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το LIFESTYLE

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τζον Λέτζεντ: «Σχεδόν αδύνατο» ένας μαύρος καλλιτέχνης να κερδίσει Grammy στα Άλμπουμ της Χρονιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: