Μάχη με τις φλόγες σε δασική πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης: Εκκενώθηκε οικισμός παλλινοστούντων

Εναέρια μέσα επιχειρούν στην Ροδόπη. Το εικονιζόμενο ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Με σταδιακή ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και συνεχόμενες ρίψεις νερού από τρία αεροσκάφη, ξεκίνησε η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 17.30, σε δασική έκταση στην περιοχή των Σαπών Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τις φλόγες να προσεγγίζουν επικίνδυνα τα πρώτες αυλές του οικισμού παλλινοστούντων Ποντίων. Ενώ αρχικά στη μάχη με τις φλόγες “ρίχθηκαν” 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου, τρία αεροσκάφη, μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτή την ώρα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ενώ λόγω της έλευσης της νύχτας σταμάτησε η συνδρομή από αέρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τμήμα τύπου του αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος στην Αθήνα, νωρίτερα ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, η εκκένωση του οικισμού παλιννοστούντων ποντίων, την οποία εισηγήθηκε ο διοικητής της πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της επιχείρησης, Κώστας Δαδούδης, καθώς οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του οικισμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν επεκταθεί σε κατοικίες.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, είναι μέτριοι προς ισχυροί και σε συνδυασμό με την ένταση της φωτιάς, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχειρούν αυτή τη στιγμή 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, από το σύνολο της ΠΑΜΘ, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ της Λ. Παπαδημητρίου
Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Εκκενώθηκε προληπτικά παιδική κατασκήνωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: